Snimka "Koncerta pod maskama" dostupna od ponedjeljka

foto: Ž. Matovinović
foto: Ž. Matovinović
U niz događaja koji je, umjesto pred publikom, održan "pred kamerom", utkan je i Koncert pod maskama učenika glazbenog odjela OŠ Frane Petrića u Cresu.

Za razliku od prošlih izdanja creskog maškaranog koncerta, nastupe djece zainteresirani će moći pogledati i poslušati jedino preko interneta, na snimkama koje će biti dostupne na internetskim stranicama škole od ponedjeljka.

Sudjelovalo je 27 sadašnjih i jedna bivša učenica škole, i to na klaviru, klarinetu i trubi. Shodno javnozdravstvenim preporukama, nisu pripremane zajedničke točke - uobičajeni "song" školskog zbora, a iznimka je bila samo četveroručna klavirska točka sestara Kruljac, ionako iz istog kućanstva.

"Učenici i njihovi učitelji pripremali su ove nastupe u otežanim uvjetima; putem online-nastave koja za glazbene škole predstavlja veliki problem i izazov zbog kašnjenja slike u odnosu na ton i bez dinamičkog nijansiranja zvuka jer mobiteli i laptopi izjednačavaju glasnoću", kaže Mirjana Mikičić-Flego iz učiteljskog trojca koji je pripremio nastupe - osim nje to su još Dragan Kajan i Dianora Fučić - dodajući da su scenografija i kostimi bili prilagođeni ugođaju online-nastave.

Muzicirali su Petra Kruljac (bivša učenica), Mirjam Kruljac, Hana Abdić, Eva Toić, Klara Nedić, Chiara Jukić, Madlen Badurina, Antonia Jurjako, Dorotea Hrženjak, Iva Anđelić, Paola Marenić, Lara Toić, Rebeka Keršić, Elena Dorčić, Hanna Rožić, Laura Salković, Ema Sabol Torbica, Vita Filipas, Helena Sablić, Deni Pongrac, Tereza Surdić, Janica Kremenić Glavočić, Tasha Jurašin, Una Šljivo, Vanessa Pekar, Ana Sučić, Filip Salković i Matija Preksavec.