Dario Juričan na otvaranju "Apoxa"

Dario Juričan / foto: Facebook
Dario Juričan / foto: Facebook
Zagrebački filmaš i političar Dario Juričan gostovat će na otvaranju festivala dokumentarnog filma "Apox", koje će biti održano u petak u 17 sati u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju.


Festival priređuje udruga "Relive" koju predvodi Marko Hesky, a bit će prikazano 65 dokumentarnih filmova, od čega petnaest debitantskih. Program je "razbacan" na tri mjesta - dvoranu Mjesnog odbora (kolokvijalno: Kinosalu) u Velom Lošinju te Muzej Apoksiomena i palaču "Fritzi" u Malom Lošinju. Za najbolji debitantski, najbolji kratkometražni i najbolji dugometražni film, predviđene su novčane nagrade, o čemu će sud dati međunarodni žiri, koji je u odnosu na proljetos najavljivani sastav doživio promjene - sada su tu Toma Zidić (Hrvatska), Petra Meterc (Slovenija) i Ruchir Joshi (Indija).

Program u Muzeju Apoksiomena počet će u 16.30 živom glazbom, a prvi film na programu je "Público Cautivo" peruanskog novinara Beta Ortiza.

Uvertira festivalu bile su filmske radionice za osnovnoškolski, odnosno srednjoškolski uzrast, kao i ljetne projekcije filmova u dvorani u Velom Lošinju.