Beskonačnost grafika Marije Lopac

Marija Lopac / foto: Lošinjski muzej
Marija Lopac / foto: Lošinjski muzej
Sudionicima i posjetiteljima lošinjskih događaja iz područja kulture već poznata autorica Marija Lopac, od četvrtka će imati izložbu u sjedištu Lošinjskog muzeja, u galeriji "Fritzi".


Lopac (Zagreb, 1983.) predstavit će se ciklusom grafika - linorezima i drvorezima na papiru, načinjem kombiniranim tehnikama u proteklih šest godina, pod skupnim nazivom "Infinity" ("Beskonačnost").

"Pažnju privlače veliki formati kompozicija kao i horizontalni friz sastavljen od grafičkih listova čije linijsko kretanje sugerira neprekinutu stvaralačku nit, beskraj umjetničke slobode i neizbježnu, no vrlo poželjnu stalnu povezanost s emocijama i njihovom mjenom. Tim suvremenim likovnim jezikom obraća nam se umjetnica Marija Lopac, pripadnica aktivne generacije zapaženih autora, vrlo osebujna opusa. Zaljubljena u vizualnu umjetnost i putovanja na kojima rezidencijalno boravi i razvija svoje likovne aspiracije, Marija stvara uvijek na granici grafike i slikarstva donoseći scenografiju neverbalnog, unutarnjeg, skrivenog", najavljuje Martinela Dragičević, kustosica Lošinjskog muzeja.

Otvaranje će biti održano s početkom u 19 sati, a izložba će za posjetitelje biti otvorena do 11. travnja.