Gosti iz Višnjana pozdravljeni dugim pljeskom

Dva zbora na kraju su pjevala zajedno / foto: B. Purić
Dva zbora na kraju su pjevala zajedno / foto: B. Purić
Prema ustaljenom običaju, Zajednica Talijana Lošinja zaključila je godinu glazbenom priredbom "Nadal lussignan". Gosti su bili članovi Mješovitog pjevačkog zbora "Arpa" Zajednice Talijana "Dr. Silvio Fortuna" iz Višnjana.

Ansambl s dirigentom Markom Ritošom najdulji je pljesak dobio za dojmljivu izvedbu pjesme "Torna", a na programu ovog i Ženskog zbora "Vittorio Cragletto" Zajednice Talijana Lošinja bile su pjesme ne samo iz areala u kojemu se miješaju hrvatska i talijanska kultura, već i one iz udaljenijih krajeva. Domaći je zbor predvodila nova dirigentica Donatella Sorić.

Još su u programu sudjelovale učenice lošinjske glazbene škole, Magdalena Čović i Paola Vidulić četveroručno na klaviru, te zajednički nastup Antonele Kunda na klaviru i Adrijana Nikolića na saksofonu - izveli su skladbu Ennija Morriconea. Na kraju programa dva su zbora zajedno izvela "Bijeli Božić". Pozdravne riječi u programu koji je vodila Marinela Jerolimić uputile su predsjednice dviju talijanskih zajednica - Anna Maria Saganić (Mali Lošinj) i Luana Poleis (Višnjan) te predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja Elvis Živković. Pročitan je pozdravni dopis ministra turizma Garija Cappellija. Nezaobilazno, koncert je počeo izvedbom neslužbene himne "A Lussino" Vittorija Craglietta.

Nakon završetka koncerta, veselje se iz glavne dvorane kina Vladimira Nazora prenijelo u predvorje i nastavljeno uz hranu i piće. Osim članova Zajednice Talijana Lošinja, gostovao je i veći broj članova iz Cresa.