Afrička pustolovina i na Lošinju

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2013-00_rostuhar-afrika-promo.jpgDah Afrike će u Mali Lošinj u srijedu donijeti fotograf i pisac Davor Rostuhar, koji će održati multimedijalno predavanje "Motociklom do Zanzibara".

Predavanje, koje su pripremili Rostuhar i Maja Tanasovski na temelju svog putovanja, održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju, s početkom u 19 sati.

"Davor Rostuhar (31) je slobodni pisac i fotograf koji već 12 godina putuje svijetom i objavljuje reportaže u 'National Geographicu', 'Meridijanima' i drugim medijima, te je dosad objavio četiri uspješne knjige. Jedan je od najčitanijih hrvatskih putopisaca, a glavni urednik 'National Geographica' za njega kaže da je 'najveći pustolov među fotografima i najbolji fotograf među pustolovima'.

Maja Tanasovski (27) je magistrirala studij političkih znanosti, s radom na temu afričke geopolitike, te se problemom Afrike planira baviti i na doktorskom studiju", stoji u najavi.

Rostuhar i Tanasovski prevalili su 20.600 kilometara od Zagreba do Cape Towna, a putem su istraživali slabije poznate kulture i običaje, ali su pritom proučavali humanitarne probleme afričkih zemalja i u Hrvatskoj organizirali akcije pomoći Africi.