Nogometaši "Lošinja" prije 30 godina

Momčad Lošinja u proljeće 1990. godine
Momčad Lošinja u proljeće 1990. godine
I dok u zimskoj stanci sadašnji nogometaši "Lošinja" uzimaju predah u nastojanju da izbore ligašku promociju, iz arhiva smo izvukli fotografiju sastava "Lošinja" iz proljetnog dijela sezone 1989/90., koji je osvojio prvo mjesto u Primorskoj ligi.

Iza Lošinjana te su sezone na ljestvici ostali redom "Borac" iz Bakra, "Draga" iz Mošćeničke Drage, "Vinodol" iz Novog Vinodolskog, OŠK (Omišalj), "Zamet" (Rijeka), "Turbina" iz Triblja, "Jadranovo", "Bakarac", "Rikard Benčić" iz Rijeke, "Primorac" iz Šmrike, "Turnić" (Rijeka) i "Viševica" iz Bribira. Nekoliko tih klubova već godinama ne postoji. Pobjedom u ovom razredu natjecanja, Lošinjani su stekli pravo nastupa u Regionalnoj ligi u sezoni 1990/91.

Na fotografiji načinjenoj na igralištu na Čikatu 27. svibnja 1990. godine, u gornjem su redu trener Živko Cunjak te igrači Arsen Ivanić, Hozelito Dokuzović, Zoran Prijić, Zlatko Vukajlović, Aldo Antoninić, Valter Dajčić, Đino Perović, Dževad Omeragić, a čuče Žarko Branković, Alen Andrijčić, Krešimir Mateković, Alen Ivanić, Stevan Đurić, Isak Jusufi i Anton Ostroman. Toga su dana Lošinjani pobijedili "Borca" 2:1.