Djeco, upoznajte svoj grad

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2013-00_muzej-ml-prozor.jpgZa djecu od sedam do deset godina, Lošinjski muzej priređuje radionicu u kojoj će na, za svoju dob prilagođen način, mališani moći saznati ponešto o kulturnopovijesnoj baštini Malog Lošinja...

Radionica će trajati od 24. do 28. kolovoza, u terminima od 18.30 do 20 sati, a vodit će je muzejska pedagoginja Martinela Dragičević i kustosice Lošinjskog muzeja Marijana Dlačić i Barbara Živković. Prijaviti se valja čim prije, zbog ograničenog broja polaznika.

"Polaznici će prvo kroz stalni postav i zgradu muzeja, a zatim šetnjom po središtu grada upoznati prošlost Malog Lošinja, tematiziranjem dviju pojava koje su dovele do njegovog procvata: pomorstva i turizma. Sudionici će saznati kako su izgledale nošnje lošinjskih kapetana, gdje je smješten prvi hotel na otoku, kako je nastala palača današnjeg Lošinjskog muzeja, tko je i gdje izrađivao fotorazglednice na rivi i još mnoge druge zanimljivosti. Radionica će korelirati s povijesti, likovnom kulturom, hrvatskim jezikom, prirodom i društvom te popularnom kulturom", najavljuju organizatorice.