Mihičićeva korespondencija i pred creskom publikom

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Od utorka će u palači Arsan, sjedištu Creskog muzeja, biti postavljena izložba "Pisma Mihičiću: pogled na autografe umjetnika iz Zbirke Andra Vida i Katarine Mihičić", na gostovanju iz Lošinjskog muzeja.

Ovu je studijsku izložbu pripremila i u svibnju 2019. godine javnosti predstavila kustosica Lošinjskog muzeja Martinela Dragičević, a bila je postavljena tijekom cijelog tog ljeta u galeriji "Fritzi" u Malom Lošinju.

Prikazan je dio korespondencije Andra Vida Mihičića, povjesničara umjetnosti i književnika rodom s otoka Cresa (rođen u Belom 1896. godine, preminuo 1992. godine) s uglednim umjetnicima XX. stoljeća.

"Pisma umjetnika Mihičiću kao prijatelju, kolegi i nekadašnjem profesoru, pisana u vremenskom kontinuumu od 20-ih do kraja 80-ih godina, epistolarna su ostavština koja predstavlja prilog poznavanju kompleksnih osobnih situacija umjetnika, ali i šireg stanja nacionalnog umjetničkog života. Uz pisma i razglednice, u koncepciji postava biti će izložena i likovna djela Mihičićevih prijatelja s kojima je dijelio sklonost prema ljepoti, slobodi i autentičnosti umjetničkog stvaralaštva", najavljuje Creski muzej u kojemu će izložba ostati otvorena do 11. lipnja - utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 10 do 13 sati. Svečanog otvaranja neće biti.