7. festival vitalnosti "Apsyrtides"

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2019-05_tz-festivalvitalnosti2019promo1.jpgAromaterapija, zdravlje, vitalnost te upotreba lokalnog bilja u svakodnevnom životu i prehrani teme su 7. festivala vitalnosti "Apsyrtides" koji će se održati od 18. do 25. svibnja 2019. godine na Cresu i Lošinju.

Otvaranje festivala održat će se 18. svibnja u malološinjskom Miomirisnom otočkom vrtu, s početkom u 18 sati kada će sudionici predstaviti svoju ponudu, uz mogućnost besplatne degustacije i probe tretmana, prirodnih preparata i zdravih napitaka.

Posjetitelji te zaljubljenici u aromaterapiju, prirodu i tradiciju moći će uživati te sudjelovati u brojnim aktivnostima, radionicama, edukacijama i predavanjima jer će tijekom trajanja festivala 29 sudionika ponuditi 38 događanja, sportskih aktivnosti kao i drugu zanimljivu ponudu po temi primjene bilja u svakodnevnom životu, kozmetici i prehrani na prostoru cresko-lošinjskog otočja.

Zainteresirani će moći prisustvovati predavanju za poboljšanje zdravlja, uživati u wellness, fit i wellbeing-programima, a ugostitelji iz Cresa i Lošinja ponudit će zdrave vitality-napitke i obroke po promotivnim cijenama. Uslijedit će i radionice o korištenju samoniklih otočnih bilja u prehrani i pučkoj medicini, izrađivat će se prirodna kozmetika te drugi preparati i specijaliteti na bazi bilja. Odgojno-obrazovne institucije tijekom festivala educirat će o otočnom bilju i njegovim blagodatima te također izrađivati prirodnu kozmetiku i ljekovite pripravke od otočnog bilja. Lošinjski učenici izradit će i mediteranski začinski vrt s biljkama koje će se koristiti u školskoj kuhinji.

Ovogodišnji festival spaja ponudu dvaju bioraznolika otoka s ciljem osvještavanja važnosti zdravlja duha i tijela te promocije vitalnosti i života bez stresa. Većina programa i ponude je besplatna, ali je dolazak potrebno prethodno najaviti. Više informacija moguće je pronaći na internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Malog Lošinja (visitlosinj.hr).

Uživajte u raznovrsnoj ponudi 7. festivala vitalnosti "Apsyrtides" i sudjelujte u brojnim radionicama!

Više info: https://bit.ly/2rylEjo

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja