6. festival aromaterapije "Apsyrtides", 18.–31. svibnja

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2018-05_tz-festivalaromaterapije-najava-promo2018a.jpgAromaterapija, zdravlje te upotreba lokalnog bilja u svakodnevnom životu i prehrani ovogodišnje teme su već 6. festivala aromaterapije "Apsyrtides" koji će se održati od 18. do 31. svibnja 2018. godine na cresko- lošinjskom arhipelagu.

Novost ovogodišnjeg festivala je gastro ponuda! Naime, 16 ugostiteljskih objekata po prvi put će tijekom festivala aromaterapije nuditi dva jelovnika (riblji i mesni) s domaćim specijalitetima začinjenim lokalnim biljem te čašom vina, po aktualnoj cijeni od 125,00 kn (17 eura). Posjetitelji te zaljubljenici u aromaterapiju, prirodu i tradiciju moći će uživati pa i sudjelovati u brojnim radionicama, edukacijama i predavanjima jer će tijekom trajanja festivala osam sudionika (Miomirisni otočki vrt, EOPG Kučić, "Ruta wool&design", OPG Kuljanić, OŠ M. Martinolića, SŠ A. Haračića, studio "Vita", "Lošinj Hotels&Villas") kroz 14 događanja održati predavanja o primjeni bilja u svakodnevnom životu, kozmetici i prehrani na prostoru cresko- lošinjskog arhipelaga. Upoznat će koje su se samonikle biljke tradicionalno koristile u prehrani Lošinjana i pučkoj medicini, izrađivat će mirisne šumeće kuglice filcanjem vune i prirodnu kozmetiku. Prirodne aromaterapijske učinke otoka posjetitelji će najbolje doživjeti jogijskim spavanjem u vrtu okruženi autohtonim lošinjskim mirisnim biljem ili pak kušajući lokalne delicije i koktele pripravljene od autohtonog bilja.

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja projekt Festivala aromaterapije započeli su 2013. godine edukacijom prvih aromaterapeuta na području Lošinja, nakon čega su u brojnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, salonima za njegu tijela, hotelima i obrazovnim ustanovama održane radionice aromaterapije. Naziv "Apsyrtides" potječe iz doba antike, kada su otoci Lošinj i Cres činili cjelinu. Idealan je to naziv obzirom da sudionici festivala potječu upravo s Lošinja i Cresa.

Otvorenje Festivala aromaterapije "Apsyrtides" održat će se 18. svibnja 2018. godine u malološinjskom Miomirisnom otočkom vrtu, s početkom u 12.00 sati. Stoga, uživajte u raznovrsnoj ponudi 6. festivala aromaterapije "Apsyrtides", te budite i vi aromaterapeut, sudjelujte u brojnim radionicama!

Više info & brošura: https://bit.ly/2rylEjo

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja