O mogućnostima unapređenja ronilačkog turizma

Predstavnici partnera u projektu / foto: B. Purić
Predstavnici partnera u projektu / foto: B. Purić
Na temu projekta ATAS - iza engleskog akronima krije se naziv "Antičke zamke Jadranskog mora" - održana je javna tribina u prostoru Muzeja Apoksiomena u Malom Lošinju.

ATAS je međunarodni projekt koji Europska unija financira s 80 posto, sudjeluju partneri iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, i to Grad Mali Lošinj, Univerza na Primorskem, hotel "Maestral" (Prvić) i tvrtka "Hidromont inženjering" iz Budve, a u fokusu je valorizacija podvodne baštine i ronilačkog turizma na jadranskom području.

Na javnoj tribini je uvodnu riječ dao Boško Babić, voditelj EU-projekata u lošinjskoj gradskoj upravi, a potom su još o projektu i sudjelovanju organizacija koje predstavljaju govorili gradska pročelnica za financije, gospodarstvo i turizam Mirta Lozančić, direktor Turističke zajednice Lošinja Dalibor Cvitković, dr. Zrinka Mileusnić s Univerze na Primorskem, savjetnica na projektu Marina Đukanović, te Nenad Starčić, voditelj ronilačkog centra iz Malog Lošinja. Nakon pojedinačnih izlaganja, održana je rasprava među sudionicima.