Dodijeljene nagrade i priznanja Poslovne izvrsnosti u turizmu 2017.

foto: TZG ML
foto: TZG ML
Već tradicionalno Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja dodijelili su nagrade djelatnicima koji su svojim doprinosom u 2017. godini pridonijeli razvoju turizma u destinaciji, a ove godine dodjela je obilježena 27. rujna, upravo na Svjetski dan turizma.

U sklopu akcije "Lošinjski cvijet", priznanja su dodijeljena mještanima koji su svojim trudom pridonijeli ljepšem izgledu ulice i cjelokupnog mjesta: Nusret Krajinović, Kata Gagić, Ivan Simičić, Biserka Babić, Danica Mužić, Vesna Martinović i Marija Mariolina Horvat.

S ciljem promocije i poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade autohtonih suvenira TZG Malog Lošinja provodi odabir originalnih lošinjskih suvenira, a šest nagrađenih autora ovogodišnjih originalnih lošinjskih suvenira su Irena Janićijević, Ana Slaviček Brečić, Davor Polutnik, Irena Dlaka, Ernest Lužina i keramički studio "Čarobnjak".

Osim priznanja najljepšim vrtovima i okućnicama u sklopu akcije "Lošinjski cvijet", autorima ovogodišnjih originalnih lošinjskih suvenira, ove godine dodijeljena su i posebna priznanja. Tako su posebno priznanje dobili izvrsni učenici koji su postigli uspjeh na natjecanjima: Monika Štromajer, Katarina Šimičić i Nikola Budimir. Sandru Puncetu i Facebook-grupi "Rekreativa" dodijeljena su priznanja - Zaslužni za turističku promociju destinacije, a kao inovacije u turističkoj ponudi Lošinja navedeni su SUP Yoga (Stand up paddling Yoga),  Miomirisna Yoga i Dolphin Watching. Zbog nesebičnog zalaganja pri spašavanju ljudskih života na terenu, posebno priznanje zaslužio je i HGSS-ov tim Mali Lošinj (Hrvatska gorska služba spašavanja). Također, zbog uloženog truda i vremena pri organizaciji i održavanju ovogodišnjih Nerezinskih ljetnih igara, posebno priznanje uručeno je volonterima Nerezinskih ljetnih igara.

U akciji "Čovjek – ključ uspjeha u turizmu", inače usmjerenoj na podizanju razine gostoljubivosti i dobrodošlice u destinaciji, cilj je naglasiti važnost svakog pojedinaca koji sudjeluje u stvaranju slike o Lošinju, a samim time i o Hrvatskoj kao kvalitetnom izboru odredišta za stvaranje ugodnog iskustva i lijepih uspomena. Ove godine nagrađeni su Gordana Šilovinac (turistički vodič), Jasminka Pekas (recepcijska djelatnica), Ivanka Rodić (konobarica), Anka Karamazan (kuharica), Nada Radišić (djelatnica hotelskog domaćinstva), Maris Vajentić (privatna iznajmljivačica), Stanko Kovačević (djelatnik u pomorskom prijevozu), Dražen Zmaić (hortikulturni djelatnik), Ana Pekić (prodavačica), Ana Jovanović (čistačica), Mateo Lehocki (spasilac na plažama i bazenima) i Tajana Andrijčić (djelatnica u ostalim uslužnim djelatnostima).

Priznanja i nagrade brojnim dobitnicima uručili su gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i direktor Turističke zajednica Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

"Od srca Vam čestitam, ali i zahvaljujem jer bez vaše kreativnosti i angažmana ne bi bilo niti zadovoljnih gostiju, niti sjajnih turističkih rezultata kojima se Lošinj može pohvaliti. Ove godine smo čak deset dana ranije postigli dva milijuna noćenja. Vaše inovacije, uređene okućnice, osmijeh s kojim pristupamo svakom gostu, prepoznati su i izvan Lošinja, stoga ne čudi da smo kao destinacija dobitnici prestižnih domaćih i inozemnih priznanja", izjavila je gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić.
 
Lošinj je ove godine obilježio 130 godina turizma, a program obilježavanja započeo je 28. ožujka, na dan kada je turističko društvo u Malom Lošinju započelo svoju djelatnost još 1887. godine. Iz tog razloga se prisjetilo svih dosadašnjih tajnika, predsjednika i direktora nekadašnjih turističkih društva na lošinjskom arhipelagu, odnosno današnje Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Upravo zahvaljujući kvalitetnom destinacijskom menadžmentu, sinergiji privatnog i javnog sektora, a najviše zahvaljujući brojnim aktivnostima, trudu, odgovornosti i kreativnosti stanovnika, Lošinj se može pohvaliti primjerom najbolje prakse za upravljanje kvalitetom u Hrvatskoj.

(Sponzorirani članak)