Lošinj nastavlja trend: ostvareno 2 milijuna noćenja!

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2016-09_tz-2mil-nocenja2016-promo.jpgVeć osam godina zaredom Lošinj u rujnu doseže dva milijuna noćenja, ove godine dva dana ranije u odnosu na prethodnu, 2015. godinu.

Nakon izvrsnih turističkih rezultata u kojima je ostvareno 1.855.972 noćenja te 238.769 dolazaka u prvih osam mjeseci 2016. godine, Lošinj se svrstao u vodeće hrvatske destinacije s najviše ostvarenih noćenja. Zahvaljujući prirodnim

bogatstvima, raznolikoj ponudi, brojnim investicijama, ali isto tako odgovornosti i kreativnosti stanovnika koji svakodnevnom suradnjom pomažu podizanju kvalitete ponude i zajedničke vizije arhipelaga, Lošinj se danas može pohvaliti odličnim turističkim rezultatima.

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja pripremili su mali znak pažnje - na Trgu Republike Hrvatske gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli stanovnicima i posjetiteljima dijelio je prigodne poklone, a s ciljem spajanja zelene i plave Hrvatske u sklopu održavanja Dana Daruvara predstavljeni su razni turistički proizvodi daruvarskog kraja.

"Već godinama se možemo pohvaliti dobrim turističkim rezultatima s ostvarenih dva milijuna noćenja. Obzirom da je cilj pokretanja destinacijskog brand menadžmenta 2006. godine bio turističku ponudu koncentrirati na cjelogodišnje poslovanje, odlučili smo osmisliti i organizirati projekte i dodatne programe koji zadovoljavaju potrebe gostiju tijekom cijele godine. Svoj dolazak u rujnu i listopadu najavljuju gosti iz raznih europskih područja, osobito orijentirani na wellness i zdravstveni, te aktivni i sportski turizam. Zahvaljujući brojnim prirodnim činiteljima i bogatijoj ponudi Lošinj ima sve predispozicije za postizanje uspješnog cjelogodišnjeg poslovanja, baš poput davne 1912. godine kada je ostvarivao više noćenja u zimskom periodu godine", izjavio je gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Gari Cappelli te najavio bolje i kvalitetnije planove i programe za 2017. godinu.

Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, kao i tradicijom zdravstvenog turizma, Lošinj je razvio brend zdravlja i vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja, vodeći aduti turističke ponude otoka vitalnosti. Lošinj u rujnu očekuje brojne posjetitelje za koje je pripremio raznovrsna događanja. Duga pomorska tradicija nastavlja se i danas. Nakon Lošinjske regate pasara na vesla, nerezinskom uvalom zajedrit će brojne barke i jedrenjaci u sklopu 40. nerezinske regate tradicijskih barki na jedra. Cresko-lošinjskim arhipelagom utrkivat će se sudionici trail-utrke "Cres & Lošinj trail weekend". Izuzetno ugodni vremenski uvjeti i mediteranska lječilišna klima hrabrim plivačima omogućit će natjecanje u plivačkom maratonu "Apoxyomenos Challenge".

Za ljubitelje kulturnog turizma tijekom cijele godine otvorena su vrata Muzeja Apoksiomena i Lošinjskog muzeja. Lošinj i u budućnosti najavljuje nastavak brojnih, te ostvarivanje novih suradnji u projektima od kvalitetnog turističkog značaja.

(Sponzorirani članak)