Tridesetpet godina zaljubljeni u Lošinj

Talijanski gosti s Biserkom Regvat i Anjom Tomović iz TZ
Talijanski gosti s Biserkom Regvat i Anjom Tomović iz TZ
Već 35 godina talijanski bračni par iz Thienea vjerni su posjetitelji otoka Lošinja.

Još davnih osamdesetih godina Edoardo Caltran, zajedno sa svojom braćom, uputio se u potragu za budućim ljetovalištem. Prošavši Istru te otok Cres, upravo na Lošinju pronašli su svoje idealno mirno mjesto koje sljedećih 35 godina Edoardo zajedno sa svojom obitelji posjećuje više puta godišnje.

Iako su prvotno kampirali, posljednjih godina rado borave u privatnom smještaju lošinjskog iznajmljivača Marija Jurekovića kojeg sada smatraju jako dobrim prijateljem. Svojom barkom rado obilaze uvale i manje otoke lošinjskog arhipelaga. Osobito im je drago mirno more i okruženje otočića Orjule.

"Lošinj je uistinu obogatio svoju ponudu posljednjih godina. Estetski se proljepšao, a osobito nam se sviđaju uređene šetnice te ulaz i centar grada Malog Lošinja. Posjetili smo i Muzej Apoksiomena i uistinu je veličanstven. Imali smo priliku posjetiti brojne muzeje diljem Italije, međutim još nismo vidjeli ovako jedinstven muzej posvećen jednoj statui. Iskušali smo gastro-ponudu u većini restorana na otoku, međutim restorani 'Baracuda' i 'Bocca vera' imaju specifičnu ponudu te individualiziranu uslugu", prepričali su nam Edoardo i njegova supruga Franca Miotti.

Obitelj Caltran svojim prijateljima vrlo rado preporuča posjet čarobnom arhipelagu, kako ga vole nazvati. Vjeruju da će se i ostali zaljubiti u bistro more, lječilišnu klimu i predivan krajolik, baš kao što su i oni prije više od trideset godina.

(Sponzorirani članak)