Turistička zajednica podsjeća svoje iznajmljivače na obaveze plaćanja boravišne pristojbe

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2016-07_tz-malilosinj-sasjevera-promo.jpgOd siječnja 2016. godine u primjeni je novi informacijski sustavi za prijavu i odjavu turista – eVisitor, kao jedinstveno i središnje mjesto prijave i odjave turista, ali i mjesto obračuna te kontrole naplate boravišne pristojbe.

S obzirom na novi informacijski sustav, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja ovim putem želi još jednom podsjetiti svoje iznajmljivače na obaveze i dospijeće plaćanja prve rate paušalnog iznosa boravišne pristojbe do kraja mjeseca srpnja.
Obaveza plaćanja paušalnog iznosa boravišne pristojbe osoba koje pružaju usluge smještaja u domćinstvu, mogu se uplatiti u tri jednaka obroka. Dospijeće plaćanja prvog obroka je do 31. srpnja, drugog obroka do 31. kolovoza, a trećeg do 30. rujna.
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja ove godine ne šalje uplatnice za plaćanje boravišne pristojbe, već se uplatnice preuzimaju u sustavu prema zaduženju koje formira eVisitor. Zaduženje boravišne pristojbe u paušalnom iznosu s rokovima dospijeća možete potražiti u eVisitor meniju pod izbornikom: Financije – zaduženja, a samo plaćanje se vrši putem UPLATNICE u pošti, banci, agenciji FINA-e ili putem internet-bankarstva, odnosno m-bankinga. Program daje mogućnost uplate ukupnog duga, plaćanje na tri rate ili ručnog upisa duga. U slučaju da imate više objekata na području Grada Malog Lošinja uplata se vrši za svaki objekt posebno.

Sustav je, osim s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom, između ostalih povezan i s Carinskom upravom te Turističkom inspekcijom, čime su procesi nadzora i kontrole ilegalnog iznajmljivanja znatno unaprjeđeni. Inspektori Carinske uprave, osim konkretnih operativnih provjera na terenu, analizom podataka u sustavu eVisitor, imaju i dodatni "alat" za efikasniju kontrolu obračuna, naplate i uplate boravišne pristojbe, ali i nadzor u segmentu ilegalnog iznajmljivanja. U skladu s time, kažnjavat će se i zakašnjele uplate boravišne pristojbe.

(Sponzorirani članak)