Započele edukacije za ugostiteljske djelatnike "Apoksiomenova antička kuhinja"

foto: TZ Lošinj
foto: TZ Lošinj
U organizaciji Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja 7. ožujka započele su edukacije za ugostitelje "Apoksiomenova antička kuhinja", s temom prikaza života i prehrambenih navika, prehrane atleta i namirnica koje su se upotrebljavale u antičkoj Grčkoj.

Na prvoj edukaciji u vitality-hotelu "Punta" sudjelovalo je tridesetak ugostitelja, a prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli koji je upoznao ugostitelje sa skorašnjim otvaranjem Muzeja Apoksiomena. "Vrlo je važno da se dolaskom Apoksiomena educiraju ugostiteljski djelatnici koji u svojim objektima nude Apoksiomenovu antičku kuhinju kao jedinstvenu ponudu koja se ne može pronaći u drugim destinacijama", izjavio je gradonačelnik Gari Cappelli.

"Ovo je još jedna u nizu edukacija koje pružamo u destinaciji. Ponosni smo na suradnju i vjerujemo da će ugostitelji ovime postići još veće jačanje gospodarskih aktivnosti", smatra direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić.

Sljedeća predavanja organizirana su 8. i 9. ožujka, a ukupno 120 ugostiteljskih djelatnika proći će edukacije Apoksiomenove antičke kuhinje. Edukacije vode autor knjige "Apoksiomenova gastronomska priča" Adrijano Nikolić i Lidija Kosmos, prof. povijesti i sociologije.

(Sponzorirani članak)