Turistička zajednica održala edukacije za turističke vodiče

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2016-02_tz-vodici-edukacija2016a.jpgS ciljem kontinuiranog poboljšanja ponude i kvalitete usluge, 23. veljače u Malom Lošinju održan je stručni ispit za tematske vodiče s temom antike i Apoksiomena pod nazivom "Lošinj u antičkim vremenima" pred komisijom koju su činile ravnateljica Lošinjskog muzeja Zrinka Ettinger Starčić, dipl. arheolog i vlasnica proizvodno uslužnog obrta "Tinel" Irena Dlaka, dipl. pov. umj.

Četrnaestero turističkih vodiča među kojima su Željka Pušeljić, Sandra Nicolich, Elena Marinac, Nikola Marinac, Andrija Maričević, Sandra Lupić, Blaženka Levinger, Daniela Lakner, Alan Kučić, Dijana Krajnović, Martina Kalac, Ileana Brčić, Damir Badurina i Antonio Badurina, zadovoljilo je kriterije.

Edukacija i polaganje stručnog ispita za tematske vodiče, prema pripremljenom materijalu dr.sc. Josipa Belamarića za tematiziranje stručnih vođenja, osmišljeni su kao priprema za dolazak Apoksiomena, kako bi se spajanjem antike i današnjeg vremena, predstavio Lošinj kao destinacija koja i danas njeguje mnogobrojne vrijednosti njegovane i u antici.

Nakon edukacija vodiči dobivaju potvrdu za stručno vođenje po temi "Lošinj u antičkim vremenima", a njihovi kontakti bit će objavljeni i u novom promotivnom katalogu posebno posvećenom Apoksiomenu i antici, tiskanom u 50 tisuća primjeraka na četiri jezika, te digitalno promoviranom putem web-stranice i društvene mreže Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Pripremu materijala i polaganje ispita u cijelosti su financirali Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, a polaznici su ispit polagali isključivo na hrvatskom jeziku.

(Sponzorirani članak)