Vodeni park od srpnja, prve zime bez krova

Glavni bazen ima dimenzije odgovarajuće za natjecanja / foto: B. Purić
Glavni bazen ima dimenzije odgovarajuće za natjecanja / foto: B. Purić
Za početak srpnja najavljeno je otvaranje zabavnog vodenog parka u lošinjskom kampu "Čikat", na mjestu nekadašnjeg starog nogometnog igrališta.

Ovaj "Jadrankin" kompleks bit će prvi takav na hrvatskim otocima, a osim za posjetitelje kampa, uz kupnju ulaznica bit će dostupan i ostalima. Sastojat će se od nekoliko bazena, od onih namijenjenih maloj djeci do glavnoga koji svojim dimenzijama (33x25 m, dubina dva metra) zadovoljava uvjete za plivačka i vaterpolska natjecanja, a koji će biti smješten na sjeverozapadnoj strani doskorašnjeg igrališta.

Upravo zbog ovog potonjeg, prije nekoliko dana gradilište su obišli glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo i izbornik muške seniorske reprezentacije Miloš Milošević, u pratnji direktora kampa "Čikat" Zlatka Vukajlovića i predsjednika Vaterpolo kluba "Lošinj" Dalibora Cvitkovića.

Kako doznajemo iz ureda za odnose s javnošću "Jadranke", prve zime glavni bazen još neće biti pokrivan balonom, a takva mogućnost ostavljena je za jesen sljedeće godine. Postoji i mogućnost postavljanja montažne tribine.