I mi smo dio zajednice

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2014-09_jadranka-pr-velimali2014.jpgSponzorirani članak: Jadranka želi osigurati dugoročnu opstojnost Lošinja i Cresa.

Prostor i ljudi su najvažniji resurs turizma, a kao najveći poslodavac na otoku Lošinju u svom radu smo usmjereni prema očuvanju tih vrijednosti. Zbog toga, uz provedbu investicijskog ciklusa koji će pridonijeti razvoju Lošinja kao destinacije s pet zvjezdica, već godinama pružamo snažnu podršku projektima koji izravno podižu kvalitetu života lokalne zajednice.
 
Temeljem dogovora s Gradom i Županijom, uložit ćemo vlastita sredstva u sufinanciranje rekonstrukcije županijske ceste koja spaja Veli i Mali Lošinj. Cjelokupna investicija vrijedna 20 milijuna kuna uz novu, 3,4 kilometra dugu cestu uključuje i izgradnju pješačke te biciklističke staze, što će omogućiti brz i siguran prijevoz otokom.
 
Financijski smo poduprli više od tri milijuna kuna vrijednu izgradnju sustava odvodnje u području uvale Čikat, koja svim stanovnicima omogućava lako i jednostavno spajanje na novu kanalizacijsku mrežu, a time i korištenje suvremenih standarda u zaštiti okoliša.
 
Kako bi podigli razinu zdravstvene zaštite, samo ove godine u obnovu i opremanje Domova zdravlja na Lošinju i Cresu uložili smo 700.000 kuna, dok u partnerstvu sa Županijom uskoro krećemo u projekt obnove Lječilišta u Velom Lošinju.
 
Tradicionalno podupiremo rad sportskih i kulturnih društava na Lošinju (samo u ovoj godini s više od 300.000 kuna), dok uz ulaganje u razvoj naših zaposlenika već godinama stipendiramo studente i učenike koji karijere žele razvijati u turizmu.
 
Mi smo oduvijek bili dio zajednice i dio identiteta Lošinja. Naš daljnji razvoj neraskidivo je povezan s razvojem otoka te dobrobiti svih njegovih, sadašnjih i budućih žitelja. Zbog toga naš rad i ulaganja izravno doprinose stvaranju opstojnosti i dugoročne perpektive Lošinja i Cresa. Tako je bilo do sada, tako će biti i u budućnosti.