Hildegard i Johann Vrba 35 godina vjerni Lošinju

Vrbe s Lalićima i direktoricom TZ
Vrbe s Lalićima i direktoricom TZ
Sponzorirani članak: Hildegard i Johann Vrba iz Beča (Austrija) već 35 godina dolaze na otok Lošinj, boraveći u hotelu "Alhambra" i u privatnom smještaju. Prvi put na Lošinj su došli 1977. godine, a od 1984. dolaze neprekidno kod obitelji Lalić.

Upoznali su se nakon njihove nesreće na moru na Čikatu i nakon tog događaja razvilo se prijateljstvo između dviju obitelji. U Malom Lošinju oduševila ih je klima i borova šuma, te mogućnost jedrenja u uvali Čikat. Odabrali su smještaj u privatnom smještaju radi neposrednog kontakta s obitelji. Tijekom godina boravka na Lošinju upoznali su i razvili kontakte s brojnim poznanicima iz Lošinja.

Svoj dan odmora započinju jutarnjim kupanjem na Čikatu. Osjećaju se posebno na ovom otoku i ističu da osjećaju i žive brand vitalnosti. Upoznali su cijeli otok, a sva mjesta obilaze i istražuju zajedno s obitelji Lalić. Uživaju u šetnjama uz more i planinarenju na Osoršćicu, a svake godine ih njihovi domaćini na nekoliko dana odvode na zajednički izlet na poznata hrvatska izletišta.

Lošinj im se svidio odmah, a motiv ponovnog dolaska nakon toliko godina pronalaze u činjenici da Lošinj postaje ljepši i moderniji što njihov odmor čini raznolikim. Zadovoljni su pomacima koji se vide iz godine u godinu, obnovom cesta, stare pomorske škole, te uvijek primjećuju razlike u odnosu na prošlu godinu. Također naglašavaju izuzetnu gostoljubivost ugostitelja u ugostiteljskim objektima pri prvom susretu s gostima.

Svoju ljubav prema Lošinju prenijeli su i na svoju djecu, tako da im i kćerka dolazi već 28 godina u kamp Baldarin, a i unuci već dobro razumiju hrvatski jezik.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u svom radu posebnu pažnju pridaje dugogodišnjim gostima, kao ambasadorima turizma otoka Lošinja, te su tako Hildegard i Johann dobili prigodne poklone (unikatnu zdjelu od maslinovog drva, aromalampu s mirisom Spa Sense, srca od terakote s mirisom, i dr...) kao i zahvalnicu za dugogodišnju vjernost.

Čestitamo Hildegard i Johannu na 35. godišnjici dolaska na otok Lošinj i želimo im još puno lijepih i nezaboravnih trenutaka na našem otoku vitalnosti.