Anketiranje gostiju bit će opsežnije

foto: B. Purić
foto: B. Purić
I u ovoj turističkoj sezoni, lošinjska će turistička zajednica provoditi anketiranje gostiju o zadovoljstvu boravkom na otoku.

Uz ured TZ, turističke agencije, kampove i iznajmljivače privatnog smještaja, uključuju se i neki relativno manji smještajni objekti ugostiteljski objekti, pa i Lučka kapetanija.

"U svim su anketama uključena zajednička destinacijska pitanja s kojima se od gostiju želi dobiti odgovor otkuda su saznali za Lošinj, koji je njihov glavni motiv dolaska, te koja je po njima najvažnija atrakcija otoka. Gostima se pruža mogućnost da ocijene svoje zadovoljstvo ponudom destinacije i to s raznolikosti kulturno-povijesnih znamenitosti, očuvanosti prirodnoga okoliša, čistoća plaža, uređenost i opremljenost plaža i šetnica kao i mjesta, kvaliteta ugostiteljske ponude, ponude suvenira, sporta, događanja i noćnog života u destinaciji. U svim anketama gostima se daje mogućnost da sami predlože mogućnost za unapređenje usluga posjećenog objekta. Ankete će se provoditi pomoću tableta koji će biti na usluzi gostima objekta", javlja ured Turističke zajednice Lošinja.