Održano drugo izdanje "XCO Lošinj - cross county mountain" utrke na Lošinju

foto: Ivan Brčić
foto: Ivan Brčić
Adrenalin i biciklizam i ove je godine prevladao na natjecanju "XCO Lošinj - cross country mountain" koje je održano 16. i 17. ožujka u Malom Lošinju!


Otprilike 200 natjecatelja iz različitih zemalja ove je godine također odmjerilo svoje snage u lošinjskoj uvali Čikat, na stazi dugoj 4 km s visinskom razlikom od 100 m, uz sve elemente modernog XCO, uspona, spustova te tehničkih dionica.

Čestitamo pobjednicima drugog lošinjskog XCO izdanja; Roku Nagliču (Slo) i Gabrieli Wojtyla (Polj) u Elite-kategoriji te pobjednicima u kategoriji juniora; Anatolu Friedlu (Aut) i Antoniji Grangl (Aut).

Slijedi poredak po kategorijama:
Elite – muška kategorija: 1. Rok Naglič (Slo), 2. Tomáš Ševcu (Češ), 3. Lukas Malezsewski (Bel)
Elite – ženska kategorija: 1. Gabriela Wojtyla (Polj), 2. Vita Movrin (Slo), 3. Isla Short (VBr)
Junior – muška kategorija: 1. Anatol Friedl (Aut), 2. Maks Barret Maunz (Aut), 3. David Vašut (Češ)
Junior – ženska kategorija: 1. Antonia Grangl (Aut), 2. Claudia Massaccesi (Ita), 3. Kateřina Seidlová (Češ)

Poslužilo nas je jako lijepo, sunčano vrijeme što je za mene savršeno. Stvarno mi se sviđa Lošinj jer oduvijek sam volio mjesta uz more osobito u zimsko vrijeme, istaknuo je pobjednik muške Elite-kategorije Rok Naglič.

"Mali Lošinj je predivno mjesto. Već sam posjetila ovo mjesto u listopadu na prethodnoj XCO-utrci kada sam osvojila drugo mjesto. Sada sam u dobroj formi i osvajanje prvog mjesta ove godine jedan je predivni trenutak za mene", osvrnula se i pobjednica u ženskoj Elite-kategoriji, Gabriela Wojtyla.

Utrka osim što je u Kupu Hrvatske, jedina je do sada disciplina iz brdskog biciklizma koja se vozi i na Olimpijskim igrama. Natjecatelji se bore za bodove koji bi im mogli donijeti nastup na Olimpijskim igrama, a održava se u organizaciji Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, MTB Trbovlje, Atletskog kluba "Lošinj" i "Jadranka turizma" d.o.o.

"Zadovoljni smo drugim izdanjem XCO-utrke, uz veliki broj natjecatelja, dodatno uređenje staze i dobrim vremenskim prilikama. Nadamo se ovakvom odazivu i na sljedećem izdanju XCO Lošinj – cross country mountain utrke", izjavio je predstavnik MTB Trbovlje, Sebastjan Zmrzljak.

Direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković najavio je nadolazeća događanja koja će se ovog proljeća održati na Lošinju. "Za sve ljubitelje očekuje nas još biciklističkih događanja u travnju i to utrke koje su se našle na kalendaru UCI (Union Cycliste Internationale). '4 Islands MTB race - epic series' od 16. do 20. travnja i ove će se godine pored Raba, Cresa i Krka, održati na Lošinju. Od 26. do 28. travnja u Veli Lošinj ponovno stiže i 'IXS European Downhill Cup Lošinj 2024'! Preporučujemo da istražite i naš digitalni prikaz Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj s čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa. GPS-oznake i karta lokacija s detaljnim opisima i fotografijama sigurno će vam pomoći da istražite brojne rute Lošinja, ali i naših manjih otoka", predložio je Cvitković.

Vidimo se ovog proljeća na Lošinju!

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja