Poziv za dostavu prijedloga lošinjskih lokalnih proizvoda s područja Grada Malog Lošinja u 2023. godini

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2023-03_tz-losinjskioriginalnisuveniri-promo3-2023.jpgS ciljem promocije, poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade lokalnih proizvoda, afirmacije i približavanje građanima i gostima objavljujemo POZIV za dostavu prijedloga lošinjskih lokalnih proizvoda s područja Grada Malog Lošinja u 2023. godini.


Proizvodom je važno izraziti prepoznatljivost njegova podrijetla koje mora biti povezano s cresko-lošinjskim arhipelagom, likovnu i dizajnersku originalnost. Može se dostaviti predmet koji se već koristi kao proizvod odnosno prijedlog koji će biti potpuno novi proizvod.    

Za dostavu prijedloga lošinjskih lokalnih proizvoda prijavitelji moraju biti pravne ili fizičke osobe koje imaju registriranu djelatnost na području Grada Malog Lošinja.
Uz svaki prijavljeni prijedlog potrebno je priložiti:
- originalan naziv s pričom o izvornosti i podrijetlu
- obrazložiti njegovo podrijetlo i vezu s cresko-lošinjskim arhipelagom
- datum stvaranja, tehniku, opis izrade i materijala (način proizvodnje)
- naziv pravne ili fizičke osobe, dokaz o registraciji djelatnosti
- kontakt autora s adresom, e-mailom (društvenim mrežama ukoliko se koriste)
- stvarnu cijenu na tržištu
- minimalno 1 prodajno mjesto u/na kojima se prodaje proizvod (ne uključuje kućnu adresu)
- izjavu da je predloženi rad autorsko djelo, potpis autora

Kriteriji i sugestije kojima semožete voditi pri kreiranju i osmišljavanju svojih proizvoda mogu biti:
- likovna i dizajnerska originalnost te prepoznatljivost podrijetla koje mora biti povezano s cresko-lošinjskim otočjem
- kvaliteta izrade
- originalnost
- ekonomska pristupačnost
- praktičnost i moguća primjenjivost u svakodnevnoj upotrebi

Podnositelji svojim sudjelovanjem pristaju da Turistička zajednica Grada Malog Lošinja prispjelim prijedlozima raspolaže u svrhu objave ili izlaganja istih u javnosti, pridržava pravo reprodukcije fotografija primljenih radova u nekomercijalne svrhe za potrebe izrade promidžbenih materijala, promidžbe na web-stranici.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja se obvezuje proizvode promovirati na web-stranici www.visitlosinj.hr na hrvatskom, talijanskom, njemačkom, engleskom i slovenskom jeziku te na društvenim mrežama. Također, proizvođačima će osigurati fotografiranje proizvoda, izradu promotivnog teksta i prijevoda te oznake koje će proizvođači istaknuti na svojim proizvodima.

Predloške za proizvode s podacima o autoru, proizvodnji i navedenim prilozima, potrebno je dostaviti do 15. travnja 2023. godine u Turistički ured TZG Malog Lošinja (adresa: Priko 42, Mali Lošinj).

Sve dodatne obavijesti možete dobiti u Turističkom uredu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i/ili +38551231884

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja