Advent na Lošinju u humanitarnom svjetlu

Jutarnji đir / foto: S. Tariba
Jutarnji đir / foto: S. Tariba
Najljepša božićna priča i ove godine dolazi na otok vitalnosti, a sve otočane i goste očekuje raznovrstan provod prepun iznenađenja.


Uz prigodne božićne kućice smještene na malološinjskom gradskom trgu, Grad i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s brojnim partnerima pripremili su svakodnevna kulturno zabavna događanja namijenjena svim generacijama. Kićenje borova, pa čak i podvodnih, zatim animacija za djecu, glazbeni, dramski, recitatorski, plesni i zabavni programi te humanitarne akcije, nogometni turniri i kazališne predstave – dio su ovogodišnjeg Adventa na Lošinju.

Tijekom ovogodišnjeg božićno- novogodišnjeg programa na malološinjskom trgu ljubitelji sporta i nogometa mogu pratiti live TV-prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu na velikom ekranu.

S porukom "Mir, dobro i ljubav" za humanitarne ciljeve     

Specifičnost lošinjskog Adventa su zajednički humanitarni ciljevi i akcije. Tako su snage ove godine udružili lokalne udruge i klubovi. Društvo Naša djeca, Ruka u ruci, Malonogometni klub Lošinj, Moto klub "Kraken", Udruga Relive, Rotary i Rotaract klubovi sredstva prikupljena tijekom ovogodišnjeg božićno-novogodišnjeg programa namijenili su u humanitarne svrhe za dobrobit zajednice; opremanje senzorne sobe za djecu s posebnim potrebama, postavljanje rukohvata, težinska vaga za djecu, Veloselsko srce i pripomoć sugrađaninu u potrebi.

Program "Advent na Lošinju" započeo je još prije 12 godina u organizaciji Udruge Društvo Naša djeca Mali Lošinj, a cilj je bio okupiti sugrađane te uz prigodan program i druženje zajedno sakupljati sredstva i na taj način pomoći zajednici. Kroz izradu, prodaju i ukrašavanje odabranih motiva te postavom izložbe, isti se licitiraju, a sva sredstva namijenjena su humanitarnim ciljevima. Ove godine s temom i porukom "Mir, dobro i ljubav", licitacija će se održati 22. prosinca 2022. na malološinjskom trgu.

Studentska večer – Jole i grupa Bolero

Osim svakodnevnog zabavnog programa, Lošinjani i gosti 27. prosinca 2022. zabavljat će se uz grupu poznatog hrvatskog izvođača Jole i grupu "Bolero".

Novogodišnje kupanje    

Zahvaljujući ugodnoj klimi i temperaturama, hrabri već tradicionalno 30. prosinca sudjeluju u Novogodišnjem kupanju. Ispijanje lošinjskog čaja, zdravica sa šampanjcem, topli ogrtači, budno oko kamere i nezaboravan provod, sve to očekuje dovoljno hrabre plivače.

Jutarnji đir    

No to nije kraj jer Jutarnjim đirom na malološinjskom trgu nazdravlja se uz šampanjac za ispraćaj Stare godine. Harmonika, šampanjac, zdravica gradonačelnice i dobro društvo dovoljan su razlog da se 31. prosinca uputi na glavni malološinjski trg.

Novogodišnji doček – Neno Belan i Fiumensi

Kako najbolje dočekati Novu godinu – svi zajedno! Stoga je organiziran doček na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju gdje će se za ludu zabavu pobrinuti Neno Belan i Fiumensi.

Zimska ponuda    

Ukoliko ste ljubitelj zimskog kampiranja, kamp Čikat u Malom Lošinju također je pripremio Novogodišnji doček. Provedite Silvestrovo u društvu ostalih ljubitelja kampiranja jer je u ponudu bogati jelovnik i živa glazba.

Božićna priča seli se i u Veli Lošinj. Božićni đir, odnosno prigodna kućica s glazbom uživo te čitanje priča i dijeljenje poklona djeci pod nazivom Božićna bajka, samo su neke od aktivnosti koje Velološinjani pripremaju.

Svoja vrata za nadolazeće blagdane otvorena imaju Boutique Hotel Alhambra (5*) i Vitality Hotel Punta (4*), a ukoliko ipak odlučite Novu 2023. godinu dočekati u zatvorenom, restorani Veli žal i Silver Bay pripremaju odličnu zabavu.

Ne zaboravite provjeriti ovogodišnji Božićno-novogodišnji program na Lošinju: https://bit.ly/visitlosinj_advent_losinj_2022

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja