Lošinj – omiljena dugogodišnja destinacija brojnim gostima

De Rossi - De Zanetti s iznajmljivačicom Brčić
De Rossi - De Zanetti s iznajmljivačicom Brčić
Već godinama Lošinj privlači sve brojnije posjetitelje te postaje trajno odredište zaljubljenika u arhipelag.


Tako su već 50 godina Dieter Schmid i supruga iz Stuttgarta vjerni posjetitelji otoka Lošinja. Dieter se prisjeća svog prvog dolaska davne 1972. godine u tadašnji hotel "Helios" na Čikatu, a kaže kako ga ni rat, a ni COVID nisu spriječili da se vrati na svoj kvarnerski otok. "Sjećam se kako smo prvi put kada smo dolazili čekali trajekt na Brestovi više od sedam sati, a sjećam se i uske prometnice do Lošinja. Lošinj je otada jako napredovao, od prometne infrastrukture do smještajnih objekata", navodi Dieter, a kaže i kako najviše cijeni "lošinjsko kristalno more" i šetnicu uz more na relaciji Mali – Veli Lošinj. Volio bi da Lošinj sačuva svoje prirodne ljepote, a predlaže da bi se ugostiteljska ponuda mogla poboljšati na način da se vrate lošinjska tradicionalna jela. Posljednjih godina boravi kod iznajmljivačice Željke Starčević.

Također, Ferruccio De Rossi i supruga Graziella De Zanetti dolaze 40 godina zaredom, a svoju ljubav prema otoku prenijeli su i na sina koji je nastavio dolaziti sa svojom obitelj. Ponekad i više puta godišnje obitelj De Rossi boravi na Lošinju, a prvotno su boravili u hotelu "Aurora". Od 1985. godine gosti su obitelji Brčić u Malom Lošinju. Najviše vole šetati lungomare Lošinjem, a najdraža uvala je Porto Šešula. Sada, kada su stariji, kako kažu, ponovno borave u hotelu "Aurora", a djeca preferiraju privatan smještaj. Volio bi da se produži zrakoplovna pista u Malom Lošinju i uvede veći broj linija prema Italiji te da se saniraju ostaci vojnih objekata na Velopinu, kaže Ferruccio.

Još od djetinjstva, sa svojim roditeljima, a sada i svojom obitelji, Petra Štirn Janota 43 godine ljetuje u Malom Lošinju. Stalna je gošća Katice Mužić. Također, obitelj Fischer 20 godina boravi kod iznajmljivačice Milene Toić. Herbert Meinzel i Sabine Martine Neinzel-Jorger iz Njemačke na Lošinj su počeli dolaziti prije 43 godine i još u kamp u Velom Lošinju. Gosti su obitelji Lulić od 2017. godine i dolaze dva puta godišnje.

"Program vjernosti za dugogodišnje goste provodimo već niz godina. Cilj nam je dodatno zahvaliti gostima i njihovim domaćinima na njihovoj vjernosti te kroz razgovor s njima vidjeti što možemo poboljšati kako bi njihov, ali i boravak svih ostalih gostiju učinili što kvalitetnijim. Možemo se pohvaliti da više od 70% gostiju na lošinjsko otočje dolazi tri puta i više", izjavio je direktor Turistička zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Ovim putem Turistička zajednica Grada Malog Lošinja poziva sve iznajmljivače i turističke djelatnike da jave ako u smještajnim objektima imaju dugogodišnje goste, kako bi im u Turističkom uredu organizirali prijem i uručili mali znak pažnje.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja