Promocija Lošinja na austrijskom i njemačkom tržištu

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2022-05_tz-promocijaaustrijskonjemacko-promo2022a.jpgTuristička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s članicama u destinaciji i ove će godine ostvariti promotivnu kampanju o Lošinju na području dviju emitivnih zemalja; Austriji i Njemačkoj (Baden-Württemberg i Bayern).


Prirodne ljepote i zdravstveni benefiti Lošinja centar su ovogodišnje promocije koja se temelji na storytellingu - "pričanju priče" te proizvodima i aktivnostima koje otok nudi gostima uz promotivnu poruku "Jetzt Sonne, Strand und Meer!"

Radi se o online-oglašavanju (banneri branding formata i videobanner), a glavni medijski kanali su online-mediji i to top-portali na tržištima, kao i društveni mediji. Tako se u Njemačkoj planira promocija na izuzetno relevantnim medijima na tržištu; tonline.de, web.de te focus.de, dok se u Austriji promovira na derstandard.at, mediju usmjerenom na segment "higher earners". Kampanja je započela 16. svibnja, a trajat će do 20. lipnja 2022. godine.

"Obzirom da upravo trećina turističkog prometa (Nijemci 25%, Austrijanci 9%) dolazi upravo s njemačkog i austrijskog tržišta, nije slučajno da se kampanja usmjerila na ta područja. U suradnji sa svim vodećim dionicima u destinaciji, kampanjom će se naglasiti prirodni činitelji otoka Lošinja poput mikroklime, bioraznolikosti, mora visoke kakvoće i zraka prve kvalitete s velikim brojem sunčanih dana godišnje. Relax, wellness, wellbeing i aktivni odmor centar su promocije čiji je cilj privući veći broj potencijalnih turista, ali i predstaviti Lošinj kao destinaciju dodatnih vrijednosti", smatra direktor turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Promotivnu kampanju možete pogledati na linku:
web.de: https://web.de/magazine/partner/mali/
focus.de: https://www.focus.de/
T-online: https://www.t-online.de/
derstandard.at: https://www.derstandard.at/story/2000135771072/jetzt-sonne-strand-und-meer

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja