Uskrs na Lošinju: vikend opuštanja i gastro-užitaka

foto: I. Brčić
foto: I. Brčić
Šetnje uz more, planinarenje brojnim šumovitim stazama, sportske aktivnosti na otvorenom ili pak odmor samo su neke od ideja koje vas vode na Lošinj ovog Uskrsa.


Prema trenutnim najavama na Lošinju se za vrijeme uskrsnih blagdana očekuje otprilike 2 tisuće dolazaka i više od 6.500 noćenja i to iz emitivnih zemalja; Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije, ali i Hrvatske. U odnosu na prethodnu 2021. godinu radi se o povećanju od 66% u dolascima i 45% u noćenjima.

Hotel Bellevue, Boutique Hotel Alhambra, Hotel Aurora, Family Hotel Vespera, Vitality Hotel Punta, hoteli Televrin i Manora otvorili su svoja vrata za Uskrs. Uvijek atraktivni su i kampovi Čikat, Poljana, Lopari i Rapoća, a smještaj nudi i Lječilište Veli Lošinj te ostali manji objekti i brojni privatni iznajmljivači.
Ususret velikom blagdanu, Losinia svojim gostima nudi popuste na mobilne kućice i apartmane, a kamp Čikat brojne pogodnosti. Lošinj Hotels & Villas u svom uskršnjem paketu donosi produljeni vikend prepun užitka i opuštanja uz posebnu gurmansku večeru te ekskluzivne wellness rituale.

Lošinjski restorani spremaju tradicionalne specijalitete pripremljene od svježih namirnica, kao i prigodne jelovnike.

Uskrsni koncert Puhačkog orkestra "Josip Kašman" za sve goste i stanovnike i ove će se godine održati na Uskršnji ponedjeljak, 18. travnja u velološinjskoj crkvi sv. Antuna Opata i malološinjskoj župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije.

Tjedan nakon Uskrsa rezerviran je za sportska događanja među kojima je i jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma na četiri otoka - "Mitas Adria 4 island MTB stage race". Još jedan razlog za produženi vikend je veliko finale ove svjetske utrke 23. travnja u Malom Lošinju.

Za ljubitelje muzeologije i kulturne baštine svoja vrata otvara Muzej Apoksiomena i Lošinjski muzej, a nešto što se ne propušta je nova dimenzija prošlosti na 11 lokacija koje pruža Osorski vremeplov – VR.

Ako još niste, posjetite Miomirisni otočki vrt i Institut Plavi svijet. Obiđite manje otoke lošinjskog arhipelaga izletničkim brodovima, a Dolphing Watching Tour je nešto što se ne propušta dok ste na Lošinju.

Više informacija pronađite na www.visitlosinj.hr

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja