Creskom kampu Kovačine certifikat "Village for all", nakon uspješne sezone u Cresanka d.d.

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2021-11_cresanka-sponz2021a.jpgKamp Kovačine nedavno je ušao u projekt i dobivanje certifikata "Village for all".


Projekt certifikacije pokrenulo je Kamping udruženje Hrvatske u suradnji s organizacijom "Village for all - V4A", a sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Međunarodna organizacija "Village for all" pruža stručnu podršku i usko je specijalizirana za pomaganje tvrtkama u prilagodbi izazovnom tržištu pristupačnog turizma. Priznata je i od strane njemačkog ADAC-a, koji u svojim vodičima koristi oznaku "V4A" kao internacionalno priznanje kvalitete u segmentu pristupačnosti.
Cilj provedbe projekta je da se edukacijom i poticanjem na prilagodbu, stvaranjem i certificiranjem takvog kamping-proizvoda, osigura kvaliteta i raznovrsnost provođenja slobodnog vremena prilagođena osobama s posebnim potrebama.

Osim ovog certifikata, kamp Kovačine i hotel Kimen, oba u sastavu Cresanke d.d., dobitnici su brojnih priznanja od kojih se ističu ekološke oznake "Zeleni ključ", "Plava zastava, certifikat i žig "ZelEn", certifikat za sustav upravljanja okolišem "ISO 14001", te "Ecocamping".

U Upravi Cresanke ističu zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u sezoni 2021.

- Nakon zatvaranja naših objekata hotela Kimen i kampa Kovačine koncem listopada 2021., mogu reći, ostvarili smo još jednu uspješnu sezonu, ostvarili smo većinu zadanih ciljeva, a fizički i financijski rezultati su bolji od planiranih - kaže Stevo Filinić, direktor Cresanke d.d.

- Postsezona je isto bila odlična, a lijepo i toplo vrijeme nam je išlo u prilog. Stavljanje Hrvatske u crveno nije negativno utjecalo na popunjenje i nismo imali značajna otkazivanja bukinga. Poštivali smo epidemiološke mjere, oba naša objekta nose certifikate 'Safe Stay in Croatia' i 'Safe Travel' i gosti su se kod nas osjećali sigurno.

U razdoblju od 1. 1. do 31. 10. 2021., Cresanka d.d. je ostvarila 399.626 noćenja što je porast za 83% u odnosu na prethodnu, 2020. godinu. U istom razdoblju, u odnosu na 2019., ostvareno je 85% noćenja.

- Posebno želim istaći da su ovi rezultati ostvareni sa smanjenim brojem radnika, te ovim putem želim zahvaliti i čestitati osoblju na požrtvovnom i kolegijalnom radu i profesionalnom odnosu prema gostima.

- Ohrabreni smo, pripreme za 2022. godinu su u punom jeku, a već smo zabilježili velik broj rezervacija za narednu sezonu.
Za sezonu 2022. imamo u planu zamjenu dijela starih mobilnih kućica s luksuznim, prostranijim i modernijim novim mobilnim kućicama, te razne radove na uređenju parcela, prometnica i plaže kampa.
Za hotel Kimen radimo na projektima izgradnje zatvorenog bazena i spa-sadržaja, što će omogućiti proširenje sezone rada i cjelogodišnji rad.
Filozofija grupacije Cresanka počiva na jednostavnoj, ali moćnoj ideji - omogućiti gostima bijeg od svakodnevice u uredno i prirodno okruženje te postati njihova oaza mira, zdravlja, dobrog osjećaja, kvalitetnih sadržaja i autohtonog iskustva.

(Sponzorirani članak)