Lošinjski gastro-vikendi u svibnju

foto: TZGML
foto: TZGML
Posljednjeg vikenda u travnju počinju Lošinjski gastro-vikendi koji će trajati do posljednjeg vikenda u svibnju (30. 4. - 30. 5. 2021.)!

Petnaest restorana od Osora do Velog Lošinja svakog će vikenda u ponudi imati jela bazirana na određenoj namirnici. Tako će gosti prvog vikenda (30. 4. - 2. 5.) kušati specijalitete od otočne janjetine, a drugi vikend (7.-9. 5.) uživat će u specijalitetima od šparoga.
Treći vikend (14.-16. 5.) će se na meniju pronaći ukusna riblja jela, a pretposljednji vikend (21.-23. 5.) glavnu će ulogu igrati mediteransko začinsko bilje.
Veliko finale očekuje se u zaključnom vikendu (28.-30. 5.), kada će se u ponudi pronaći jela pripremljena na tradicionalan način – jelovnik poznat kao Apoksiomenova antička kuhinja!

"Želja nam je gostima tijekom svibnja približiti gotovo sve gastro užitke po kojima je poznat otok vitalnosti. U prvom, od ukupno pet lošinjskih gastro-vikenda, gosti će imati priliku isprobati janjetinu na razne načine - od janjetine 'pod teću', žgvaceta (gulaša), kotleta u lošinjskom bilju do friganih raviola punjenih janjetinom i artičokama. Osim spomenutih, na meniju se će se naći još mnogo specijaliteta koji su pripremili naši ugostitelji i to po promotivnim cijenama!", izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

"U ovim trenucima izuzetno je bitna suradnja svih dionika u destinaciji kako bi se što prije prevladao negativni utjecaj koronakrize. Ovaj festival idealna je prilika da posjetitelji upoznaju Lošinj kroz lokalne specijalitete. Dođite i uživajte!", dodala je Ana Kučić, gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i guštajte u lokalnim jelima!

LOŠINJSKI GASTRO-VIKENDI:
30. 4. - 2. 5. - specijaliteti od otočne janjetine [s kapulicom mladom]
7.-9. 5. - delicije od šparoga
14.-16. 5. - riblja jela
21.-23. 5. - jela s mediteranskim začinskim biljem
28.-30. 5. - Apoksiomenova antička kuhinja

Restorani koji sudjeluju u festivalu: Artatore, Baracuda, Bocca Vera, Bora bar, Borik Mediterranean Bar, Deveron, Diana Steakhouse, Eki, Lanterna Grill, Manora, Mare, Silvana, Silver Bay, Televrin, Veli žal.

Više informacija o restoranima koji sudjeluju u Lošinjskim gastro-vikendima i njihovim jelovnicima možete pronaći na visitlosinj.hr

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja