Više od tri tisuće gostiju na Lošinju

foto: Joshua Cirjak
foto: Joshua Cirjak
Ugodna klima, bogata bioraznolikost i prirodne ljepote te mogućnost bavljenja brojnim aktivnostima na otvorenom u lipnju je na Lošinj privukla više od tri tisuće gostiju.


Na današnji dan, 12. lipnja 2020. godine, ostvareno je ukupno 3.198 noćenja što je u odnosu na prethodnu godinu indeks 34.  Najveći broj gostiju boravi u kampovima (994), zatim slijede gosti u objektima u domaćinstvu (619), hoteli (529), ostali ugostiteljski objekti (333 gostiju) i nekomercijalni smještaj (723).

U strukturi po zemljama na prvom su mjestu gosti iz Slovenije (31,9%), zatim slijede Hrvati (28,1%), Nijemci (25,2%), Austrijanci (7,3%), Talijani (2,8%), Česi (1,5%) i ostali.

"Veseli nas dolazak većeg broja gostiju u destinaciju, što je naznaka da nakon otvaranja granica unutar Europske unije (15. lipnja), možemo optimističnije gledati na nastavak sezone u kojoj očekujemo više od 30% ukupnog prošlogodišnjeg prometa. U suradnji sa svim dionicima dobro smo se pripremili za nadolazeće razdoblje, većina ugostiteljskih objekata je otvorena, a ubrzo očekujemo i uvođenje ljetnog reda plovidbe trajekata. Nastavno na epidemiološku situaciju, na nivou destinacije razradili smo protokol postupanja u slučaju sumnje na COVID-19. Na našim glavnim emitivnim tržištima; Slovenija, Hrvatska, Njemačka, Austrija i Italija trenutno provodimo marketinšku kampanju 'Lošinj – Vaša otočna oaza' s akcijom 'Ferry Free', gdje gostima koji dolaze u mjesecu rujnu, a borave minimalno sedam noći, umanjujemo cijenu smještaja za cijenu povratne karte trajekta za vozilo i putnike", izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić