Skupština Turističke zajednice održana preko e-maila

Pusta riva u očekivanju boljih vremena / foto: B. Purić
Pusta riva u očekivanju boljih vremena / foto: B. Purić
U vremenima bez okupljanja ljudi, sjednica Skupštine Turističke zajednice Lošinja održana je putem e-maila.


Riječ je o točkama koje je do kraja mjeseca morala odraditi prema zakonskim odredbama, a uglavnom se tiču godišnjeg izvještaja TZ za prošlu godinu. Na dnevnom redu u "sandučićima" elektronske pošte članova Skupštine bili su usvajanje zapisnika s prošle sjednice, izvještaj o ostvarenju programa rada sa statističkim i financijskim pokazateljima za prošlu godinu, odluka o prijenosu viška prihoda iz 2019. u ovu godinu, izvještaj o radu Turističkog vijeća za prošlu godinu, izvještaj Nadzornog odbora te prijedlog rebalansa financijskog plana za ovu godinu. Pritom se rebalans ne odnosi na štete koje turističkoj privredi nastaju zbog preventivnih mjera sprečavanja širenja koronavirusa, već na zakonsku promjenu koja se dogodila od prošle sjednice Skupštine - boravišna pristojba sada izravno ide Gradu Malom Lošinju, a ne najprije Turističkoj zajednici.

Ovisno o datumu završetka preventivnih mjera, odnosno kada bude moguće održati pravu sjednicu, uslijedit će izborna skupština TZ Lošinja, potrebna zbog novog zakona o turističkim zajednicama.

Ured Turističke zajednice Lošinja na obali Priko do daljnjega ne prima stranke, već je dostupan telefonski i elektronskom poštom.