Edukacija biciklističkih vodiča

  foto: H. Serdar
  foto: H. Serdar
  Pozivamo ljubitelje biciklizma i sve zainteresirane na sudjelovanje u edukaciji biciklističkih vodiča; od 6. do 8. i od 14. do 15. ožujka 2020. u Istri te od 20. do 22. i od 28. do 29. ožujka u Sutivanu, na otoku Braču.


  Program edukacije obuhvaća gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom.

  Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu svim uspješnim polaznicima izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2020. godinu.

  Za prisustvovanje edukaciji potrebno je:
  - solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom
  - ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i "obične" - flat-pedale), ne treking bicikl! Dobre gume.
  - kaciga (poželjne su i naočale)!
  - biciklistički dres (ili prikladna odjeća)
  - mobilni uređaj (smartphone)
  - poželjno je znanje najmanje jednog stranog jezika.

  Puna cijena edukacije po osobi je 2.900 kn s PDV-om, a troškove puta, konzumacije i eventualnog noćenja pokrivaju polaznici. Turistička zajednica Grada Malog Lošinja sufinancirat će 50% iznosa edukacije.
  Zainteresirani se prijavljuju e-mailom slanjem ispunjenog obrasca (u privitku), a rok prijave je do 24. veljače 2020. godine (do 12 sati).

  Detaljnije informacije o edukaciji dostavit će se naknadno prijavljenima.

  Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja