"Lošinju" drugo mjesto na sisačkom turniru

foto: VK Lošinj
foto: VK Lošinj
Zanimljiv je vikend za lošinjskim vaterpolisti(ca)ma; u redovima "Mladosti" dvije Lošinjanke osvojile su Kup Hrvatske, a kadetski sastav osvojio je drugo mjesto na turniru u Sisku.

Na turniru su odigrali šest utakmica; izgubivši od ZPK-a (Zagreb) 2:9, a pobijedivši "Pulu" 8:4, "Dabar" iz Sarajeva 19:1, te "Osijek" 12:0. Nakon drugog mjesta u skupini, u polufinalu su pobijedili "Zagreb" 7:6, a u finalu ponovo izgubili od ZPK-a 2:10. U susretu za treće mjesto je domaća "Siscia" pobijedila "Zagreb".

Za "Lošinj" trenera Domenica Jureše, turnir su odigrali Arijan Matković (proglašen najboljim vratarom turnira), Ivan Perić, Fran Vodarić, Roko Muskardin, David Banac, Leona Janković, Dea Domazet, Josip Sorić, Aurora Stipanov, Damijan Pupovac, Roko Kaštelan, Fay Kujundžić, te Crikveničani Ante Sučić, Enrino Škiljan i Lovro Knez koji su za ovu priliku jednokratno pojačali sastav.

Prvi dan turnira propustile su Leona Janković i Dea Domazet, igravši u Dubrovniku završnicu Kupa Hrvatske za vaterpolistice, koji su i osvojile, u redovima seniorki zagrebačke "Mladosti". U finalu su bile bolje od splitskog "POŠK Suzukija" 15:7.