Liga počinje 7. srpnja

Luka Ivković, VK Lošinj / foto: B. Purić
Luka Ivković, VK Lošinj / foto: B. Purić
Objavljen je raspored natjecanja u Trećoj hrvatskoj vaterpolskoj ligi - skupini Rijeka, u kojoj se i ove godine natječu vaterpolisti "Lošinja".

I ove godine sudjeluju samo četiri kluba; s tim da je umjesto "Jadrana" iz Kostrene ove godine prijavljena "Palada" iz Njivica. Uz "Lošinj", nastupa i "Crikvenica", dok je rovinjski "Delfin" u ligi izvan konkurencije (već ima momčad u višem rangu natjecanja), što znači da će sve utakmice toga kluba biti tretirane kao službene, ali će biti preskočen u slučaju osvajanja prvog mjesta i plasmana u doigravanje pobjednika četiriju trećeligaških skupina.

Liga će trajati tek nešto više od mjesec dana, a u prvom kolu Lošinjani će 7. srpnja biti domaćini "Crikvenici". Tjedan dana kasnije slijedi gostovanje kod "Palade", a 21. srpnja domaća utakmica protiv "Delfina". Uzvratne utakmice kreću 28. srpnja gostovanjem Lošinjana u Crikvenici, 4. kolovoza u Čikat dolazi "Palada", a 11. kolovoza Lošinjani putuju k "Delfinu". Predviđeno je da u predigrama nastupaju ekipe vaterpolista rođenih 2003. godine i kasnije.