Osmorica na svih šest utakmica

Nikad mlađa momčad Lošinja / foto: B. Purić
Nikad mlađa momčad Lošinja / foto: B. Purić
Uključujući i sebe samog, trener-igrač lošinjskog vaterpolskog kluba Domenico Jureša u upravo završenoj ljetnoj trećeligaškoj sezoni koristio je trinaest igrača, iz čega je jasno da ni u jednoj od utakmica zapisnik nije do kraja bio popunjen imenima.

Uoči sezone, ispostavilo se da nekoliko "vanjskih" igrača koji su inače manje-više redovno nastupali za "Lošinj" to ovoga ljeta neće moći, a odmoglo je i to što je nekoliko domaćih igrača odlučilo ljeto provesti na drugačiji način. U takvoj situaciji, Lošinjani su ostali usidreni na dnu ljestvice četveročlane riječke skupine Treće hrvatske lige, ne osvojivši ni boda (gol-razlika -51, odnosno 50:101), a s čak deset bodova zaostatka za trećeplasiranom "Crikvenicom".

"Bez mene i brata, prosjek godina ekipe je 15, što je dvije kategorije ispod seniora. Rezultatski se može reći da je loše, jer smo izgubili sve utakmice, ali smo i puno dobili. Ova momčad je jako mlada, a ako ostane na okupu, za par sezona se mogu očekivati bolji rezultati", kaže Jureša.

Da na gostovanju u Crikvenici nije zaradio isključenje i jednokratnu zabranu igranja, među onima koji su nastupili na svih šest utakmica bio bi i sam Jureša. Ovako, po šest igara imaju vratar Arijan Matković, te Anton Tićak, Luka Ivković, Domagoj Jureša, Filip Domazet, Mario Stipanov, Tonči Marinac i Marko Banović. Domenico Jureša i Adrian Mandić nastupili su po pet puta, Jakov Jeličić i Josip Sorić po triput, a lanjski plodonosni strijelac Ivan Gledec na samo dvije utakmice.

Sa 17 pogodaka, Domenico Jureša je najbolji strijelac "Lošinja" u prvenstvu, a njegov brat Domagoj Jureša dao je 11 pogodaka. Osam puta mreže je tresao Tićak, po četiri puta Ivković i Stipanov, dvaput Gledec, a po jednom Domazet, Banović, Sorić i Mandić.