Novi ponton umjesto starog, oštećenog u nevremenu

Sklapanje elemenata novog pontona / foto: B. Purić
Sklapanje elemenata novog pontona / foto: B. Purić
I dok pitanje svih pitanja lošinjskih vaterpolista - bazen prikladan za cjelogodišnje treniranje i utakmice - još nije riješeno, u tijeku je uređenje njihovog ljetnog doma u uvali Čikat, pa je tako nakon nekoliko odgoda nabavljen novi ponton.


Vaterpolo klub "Lošinj" je proteklih godina štedio novac i prikupljao priloge s raznih strana za nabavku novog pontona, pošto je stari, prepoznatljivi plavo-žuti, stradao od nevremena, ali i uslijed dotrajalosti. Prilozima Grada Malog Lošinja, Hrvatskog vaterpolskog saveza, privatnih osoba (uključujući kampanju preko interneta, tzv. "crowdfunding"), nabavljen je novi montažni ponton, a jučer su igrači(ce) različitih generacija i članovi uprave kluba sklapali elemente pontona u cjeline. U planu je i postavljanje novih linija plivališta te nabavka novog elektronskog semafora za održavanje utakmica.

Nova oprema bit će predstavljena prigodom održavanja međunarodnog turnira mladih "Dobri dupin", u prvom rujanskom vikendu.


Na današnji dan:

28.09.1898.

U Raklju (Istra) rođen Mijo Mirković, ekonomist i sveučilišni profesor, autor niza djela o Lošinju, pisao i pod pseudonimom Mate Balota

28.09.1976.

U Lombardiji umro Giuseppe Piperata (r. 1883. u M. Lošinju), liječnik i kolekcionar, njegova zbirka postavljena je u Lošinjskom muzeju

28.09.2007.

Predstavljena monografija povodom stote godišnjice hrvatske škole u Cresu