Na 18. "Dobrom dupinu" klubovi iz pet zemalja

foto: B. P.
foto: B. P.
Pet mjeseci uoči turnira, popunjeno je svih dvanaest mjesta na XVIII. međunarodnom vaterpolskom turniru za mlade "Dobri dupin" u organizaciji VK "Lošinj".


Povremeno organizator mijenja dobno ograničenje za nastup na turniru, pa je ove godine odabrao uzrast igrača do 14 godina, prema vlastitom sastavu kojemu prilagođava turnir. Ipak, bit će dozvoljen nastup najviše trojice godinu starijih vaterpolista, a ako je riječ o vaterpolistici u sastavu, ona može biti i dvije godine starija.

Osim kluba-domaćina, nastup su najavili "Crikvenica", "Marsonia" (Slavonski Brod), "Vukovar", "Pula", "POŠK 1937" (Split), a druga polovica turnira su klubovi iz inozemstva - "Jadran" (Neum), "Borac" (Banja Luka) i "Invictum" (Sarajevo) iz Bosne i Hercegovine, "Budućnost" (Podgorica) iz Crne Gore, "Pirana" (Topolčany) iz Slovačke te zajednička momčad klubova "Graz" i "WSC" (Beč) iz Austrije.

Kao i svaki put, do samog turnira moguće su promjene, bude li neki od klubova odustao od sudjelovanja. U uvali Čikat, vaterpolisti dvanaest sastava igrat će od 2. do 4. rujna.