Kratka liga počinje 10. srpnja

foto: B. Purić
foto: B. Purić
U odnosu na prošlu godinu, još će malobrojnija biti ionako malobrojna Treća hrvatska vaterpolska liga - skupina Rijeka, u kojoj sudjeluju lošinjski vaterpolisti.

U natjecanju neće biti "Pula", pa ostaju jedino "Lošinj", "Crikvenica" i rovinjski "Delfin", koji je već odigrao Prvu "B" hrvatsku ligu, pa će u trećeligaškom ljetnom natjecanju igrati van konkurencije.

Prvi će nastup Lošinjani imati 10. srpnja u gostima kod "Crikvenice", u drugom kolu su slobodni, a 24. srpnja u uvalu Čikat stiže "Delfin". Lošinjanima će u goste 31. srpnja doći "Crikvenica", u petom kolu Lošinjani će pauzirati, a u posljednjem kolu, 14. kolovoza, gostovat će u Rovinju.

Prošle sezone su Lošinjani bili prvi u riječkoj skupini, ispred "Delfina", "Pule" i "Crikvenice", a potom izgubili od "Gusara" iz Sv. Filipa i Jakova u doigravanju za ukupne pobjednike Treće hrvatske lige.

Ove godine neće biti usporednog službenog natjecanja u ligi za mlađe uzraste, ali je u planu odigravanje prijateljskih utakmica na iste dane kada igraju seniori. Ipak, Lošinjani će nastupiti u konkurenciji juniora, u regionalnim kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske, gdje je suparnik riječko "Primorje", a termini još nisu poznati.