Samo dvojica na svim utakmicama

Domenico Jureša / foto: B. Purić
Domenico Jureša / foto: B. Purić
Samo dvojica igrača, Domenico Jureša (ujedno i trener) i David Banac, bili su u zapisniku na svih sedam ovogodišnjih prvenstvenih utakmica vaterpolista "Lošinja".


Kratka ljetna sezona sastojala se od šest utakmica u Trećoj hrvatskoj ligi - skupina "Rijeka" (svih šest pobjeda Lošinjana), plus jedne u doigravanju za ukupne pobjednike Treće lige - u toj je utakmici "Lošinj" izgubio od "Gusara" iz Sv. Filipa i Jakova.

Po šest puta u zapisniku su bili Domagoj Jureša, Damijan Pupovac, Mario Stipanov, Damian Sutlić, Roko Kaštelan, Roko Muskardin, Leona Janković. Po četiri nastupa prikupili su Arijan Matković, Denis Latin, Ivan Gledec, Jan Tomich i Josip Sorić, po tri Ivan Šimić, Ivan Perić, Leonardo Desanti i Dea Domazet, po dva Filip Domazet, Rudi Mazarek i Aurora Stipanov, a po jedan Ervin Šeperović, Anton Fuzul, Fran Vodarić i Leonardo Baotić.

Domenico Jureša je najučinkovitiji strijelac u sezoni - dao je 22 gola. Od toga je 21 bio u natjecanju u riječkoj skupini, u kojemu je bio ukupno drugi strijelac, iza Silvija Poropata iz rovinjskog "Delfina" koji je dao šest golova više. Njegov brat Domagoj Jureša drugi je na internoj listi strijelaca s 13 pogodaka, a po deset su dali Toni Šimić i Josip Sorić. Na brojci od devet pogodaka zaustavio se Ivan Gledec, Mario Stipanov dao je sedam, Damijan Pupovac pet, a David Banac, Leona Janković i Damian Sutlić po tri. Po dvaput su strijelci bili Jan Tomich i Dea Domazet, a po jednom Ervin Šeperović i Roko Muskardin.