Lošinjani šesti na turniru "Siscije"

foto: VK Lošinj
foto: VK Lošinj
Vaterpolska momčad "Lošinja" završila je nastup na IX. božićnom turniru "do 15" u Sisku na šestom mjestu od jedanaest sastava.

U skupini "C", Lošinjani su pobijedili drugu momčad "Osijeka" 16:2, pa odigrali 12:12 s "Marsonijom" (Slavonski Brod). U četvrtfinalu su izgubili od domaće "Siscije" 6:7, a onda u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta najprije pobijedili "Crikvenicu" 12:3, a onda izgubili od sarajevskog "Torpeda" 6:7.

Za sastav trenera Jureše igrali su Matković, Perić, Desanti, R. Muskardin, Banac, J. Sorić, Pupovac, Kaštelan i Sutlić.

Poredak: 1. Invictum (Sarajevo), 2. Marsonia (Slav. Brod), 3. Zagreb, 4. Siscia (Sisak), 5. Torpedo (Sarajevo), 6. Lošinj, 7. Crikvenica, 8. ZPK (Zagreb), 9. Osijek, 10. Osijek II, 11. Vukovar.

Dodajmo i da su istodobno lošinjske vaterpolistice igrale na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje; Dea Domazet i Aurora Stipanov su igrajući za zagrebačku "Mladost" postale državne prvakinje, a Lana Nedoklan, Carolina Vidulić i Gabriela Stipanov su u sastavu riječkog "Primorja" završile kao četvrte.


Na današnji dan:

12.07.1913.

U Križevcima rođen Andre Mohorovičić, arhitekt i povjesničar umjetnosti, rektor zagrebačkog sveučilišta, autor niza radova o Cresu i Lošinju

12.07.1935.

U Zadru rođen Mate Solis, creski akademski slikar, autor suvremenog vizualnog identiteta Cresa

12.07.1997.

U podmorju kraj otoka Vele Orjule, belgijski ronilac Rene Wouters otkrio kip Apoksiomena