"Snježnik" predao utakmicu

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2013-00_nogomet-noge.jpgIpak ove nedjelje nogometaši "Lošinja" neće igrati na Čikatu. Sve je bilo pripremljeno za prvu utakmicu na obnovljenom travnjaku, no iz Gerova je stigla vijest da nogometaši tamošnjeg "Snježnika" neće doputovati, pa će "Lošinju" pripasti pobjeda od 3:0 b.b.

Gotovo godinu dana prošlo je od posljednje utakmice seniora na Čikatu - nakon što je uslijed postavljanja velikog šatora za Dane hrvatskog turizma travnjak oštećen do te mjere da se ondje više nije mogao igrati ozbiljan nogomet. U lošinjskom klubu žale što neće imati priliku predstaviti se pred svojom publikom, no utjeha su tri boda bez napora.

Svaki klub može predati po jednu utakmicu u sezoni; nakon ponovljenog slučaja slijedi izbacivanje iz daljnjeg natjecanja, a neće biti čudo odluči li još koji klub iskoristiti taj "džoker" upravo pri gostovanju na Lošinju, za sve klubove u ligi najskupljeg.


Na današnji dan:

12.07.1913.

U Križevcima rođen Andre Mohorovičić, arhitekt i povjesničar umjetnosti, rektor zagrebačkog sveučilišta, autor niza radova o Cresu i Lošinju

12.07.1935.

U Zadru rođen Mate Solis, creski akademski slikar, autor suvremenog vizualnog identiteta Cresa

12.07.1997.

U podmorju kraj otoka Vele Orjule, belgijski ronilac Rene Wouters otkrio kip Apoksiomena