Počela obnova nogometnog igrališta

Radovi na igralištu / foto: B. Purić
Radovi na igralištu / foto: B. Purić
Dok mlađe kategorije lošinjskih nogometaša gostuju u Novalji na turnirima, njihov dom na Čikatu mijenja izgled - počela je obnova igrališta, u vlasništvu "Jadranke".

Kao što je poznato, u listopadu je uslijed postavljanja velikog šatora na igralište, povodom održavanja Dana hrvatskog turizma u Malom Lošinju, travnjak oštećen do te mjere da se na njemu više nije mogla nastaviti sportska aktivnost. Zbog toga su preostale utakmice jesenske polusezoni lošinjski nogometaši igrali u gostima, s planom da se zamijene domaćinstva, da bi uslijed nedostatka igračkog kadra, "Lošinj" u zimskoj stanci istupio iz daljnjeg natjecanja Četvrte hrvatske lige Zapad. Mlađe kategorije nastavile su natjecanje kao domaćini u Cresu.

Na Čikatu je nedavno obavljeno uništavanje dotadašnjeg travnjaka, te popravak i izmjena cijevi za navodnjavanje terena. Ovih dana obavljeno je sijanje nove trave, te će se ona do rujna nastojiti pripremiti za nogometne treninge i odigravanje utakmica.

Još nije poznato hoće li se seniori okupiti za sljedeću prvenstvenu sezonu, u kojoj bi, s obzirom na zimsko istupanje iz natjecanja, trebali biti u Drugoj županijskoj ligi.