Prekinut kontinuitet koji je trajao od 1976. godine

NK Lošinj na prvoj ligaškoj utakmici u rujnu 1976. godine
NK Lošinj na prvoj ligaškoj utakmici u rujnu 1976. godine
Nakon 41 kompletne sezone, što je nogometaše "Lošinja" činilo lošinjskim sportskim klubom s najduljim kontinuitetom nastupanja seniora u ligaškom natjecanju, duboka upravljačko-kadrovska kriza rezultirala je prekidom ovog niza.

Iako je klub i ranije u nekoliko navrata postojao, no bez nastupanja u ligaškim natjecanjima iz objektivnih razloga - prvenstveno zbog prometne izoliranosti - nogometaši "Lošinja" organizirani su 1976. godine u momčad koja je već u rujnu te godine ušla u službeno natjecanje. U tadašnji najniži rang, II. razred Područne lige, Lošinjani su krenuli u Mrkoplju 5. rujna, odigravši 2:2 protiv tamošnjeg kluba. U sastavu su bili Zarić, Mraović, Ostroman, Škoda, Fekter, Ružić, Nikolić, Malović, Morin, Vojvodić i Perčić, s tim da su tijekom utakmice u igru ušli još Stupičić i Komadina. Petar Fekter je osim igračke imao i trenersku ulogu, a oba gola za "Lošinj" dao je Mladen Škoda.

Na kraju prvenstva, ispred "Lošinja" plasirali su se riječko "Primorje", "Halubjan" iz Viškova i "Krasica", a iza dražička "Rječina", "Vrbovsko", "Krk", "Turbina" iz Triblja, "Goranprodukt" iz Gerova, "Željezničar" iz Srpskih Moravica, "Mrkopalj", "Budućnost" iz Brod Moravica, riječka "Mlaka", "Partizan" iz Gomirja, riječki "Zamet", te "Goranka" iz Ravne Gore.

Od tada, pa do ove zime, "Lošinj" se natjecao kontinuirano, svake jeseni i svakog proljeća, s izuzetkom jeseni 1991. godine, kada zbog rata lige nije bilo - cijela je sezona bila nagurana u malo više od dva mjeseca proljeća 1992. godine.