Ilijić svih 24, Perčić golgeter

Vedran Perčić, najbolji strijelac lige / foto: B. Purić
Vedran Perčić, najbolji strijelac lige / foto: B. Purić
U sezoni u kojoj je na kraju zauzeo treće mjesto, za sastav "Cresa" igrao je velik broj igrača čija imena stanovnicima Cresa ne znače mnogo...

Orijentiravši se gotovo u potpunosti na nogometaše dovedene van otoka, u turbulentnoj sezoni "Cres" je bio u prilici čak i osvojiti titulu, a drugo mjesto doimalo se kao realnost.

Zbog odustajanja "Omladinca" u polusezoni, te neodlaska na Rab, "Cres" je umjesto predviđenih 26 odigrao 24 ligaške utakmice, a jedini koji je odigrao sve bio je obrambeni igrač Dalibor Ilijić, s tim da ni u jednoj utakmici nije zamijenjen, pa ima maksimalnih 2160 odigranih minuta.

Nastupi: Dalibor Ilijić 24, Miroslav Dukić i Renato Vulin po 23, Matija Kovačić i Vedran Perčić po 22, Krunoslav Zmajla 21, Gordan Kalčić 19, Bojan Popović 18, Vedran Klanjac i Zlatko Erić po 14, Siniša Tomić 12, Dino Simčić, Plumb Jusufi, Emanuel Iskra i Erik Kos po 11, Sanel Kuši i Marino Velčić po 10, Omer Bojčić 9, Petar Pavin i Vedran Čuljat po 7, Ivan Herak i Antonio Morić po 5, Zoran Stanivuk 4, Igor Rakocija i Robert Sepčić po 3, Željko Đurđević, Marko Tomljanović, Andrej Vuković i Denis Knežević po 2, Toni Brnić i Dalibor Gabrić po 1 nastup.

Najbolji strijelac, ne samo "Cresa" nego i Prve županijske lige je Vedran Perčić. Lošinjsko-riječki napadač dao je 17 pogodaka, a za "Cres" su ostale pogotke dali: Jusufi 13, Dukić 9, Popović i Kuši po 3, Kalčić i Tomić po 2, Bojčić, Herak, Iskra, Kos, Kovačić, Morić, Stanivuk, Vuković i Vulin po jedan.

Na mjestu trenera Živko Cunjak bio je u prvih 17 utakmica, a preostalih sedam odradio je tandem Zoran Rupčić i Nenad Rupčić.

Prosječno je domaće utakmice "Cresa" gledalo svega 54 gledatelja, što je najslabija posjećenost u ligi.


Na današnji dan:

03.06.1848.

U M. Lošinju rođen Šime Kvirin Kozulić, nastavnik na Pomorskoj školi i utemeljitelj Hrvatske čitaonice u M. Lošinju 1887., sudjelovao u pokretanju hrvatske osnovne škole u M. i V. Lošinju

03.06.2016.

U Krku umro mons. Josip Bandera (r. 1914. u Belom), župnik, papinski protonotar, bio najstariji aktivni svećenik u Hrvatskoj