Odaziv na treninge uvjetovan radnim obavezama

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Nogometaši "Lošinja" su u drugom tjednu priprema za novu natjecateljsku sezonu.


Odaziv na treninge, kako to redovno ljeti biva u amaterskim klubovima, ponajviše ovisi o tome koliko su igrači u mogućnosti uskladiti termine treninga s ljetnim radnim obavezama, pa će najbolja pripreme zapravo biti prvih nekoliko utakmica za bodove.

Kadar trenera Marinka Batistića uglavnom je nepromijenjen; novost je ta da se reaktivirao Ivan Stojanović. Ponajbolji lošinjski nogometaš Boško Babić neće redovno nastupati, s obzirom na to da će u županijskom prvenstvu voditi uzrast morčića "Lošinja" i putovati s njima, pa će vjerojatno češće igrati domaće, nego gostujuće utakmice u Prvoj županijskoj ligi.

"Lošinj" otvara natjecanje u vikendu 10./11. rujna, kod kuće protiv "Vihora" iz Baške. Dotad, dogovorena je trening-utakmica ove subote u gostima kod "Krka", eventualno će se održati još neka provjera spreme, ako ništa drugo, u međusobnom krugu.


Na današnji dan:

28.09.1898.

U Raklju (Istra) rođen Mijo Mirković, ekonomist i sveučilišni profesor, autor niza djela o Lošinju, pisao i pod pseudonimom Mate Balota

28.09.1976.

U Lombardiji umro Giuseppe Piperata (r. 1883. u M. Lošinju), liječnik i kolekcionar, njegova zbirka postavljena je u Lošinjskom muzeju

28.09.2007.

Predstavljena monografija povodom stote godišnjice hrvatske škole u Cresu