U ligi će biti deset klubova, plenum 10. kolovoza

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Polako se slaže mozaik nogometnih liga u Primorsko-goranskoj županiji za predstojeću sezonu. Kao što smo već objavili, unatoč zauzimanju posljednjeg mjesta u prošlosezonskom prvenstvu, "Lošinj" će ostati u Prvoj ŽNL.


Reorganizacija sustava natjecanja u Hrvatskoj, od drugog ranga naniže, pri čemu je najveća novost jedinstveni treći rang natjecanja (dakle, preko cijele zemlje, a ne u skupinama po regijama), dovela je do promjena koje su zahvatile i županijski nogomet, pa je od lanjskih članova Prve ŽNL u viši rang osim prvoplasirane "Drage" ušao i "Zamet". Stoga nitko nije ispao ni iz Četvrte HNL u Prvu ŽNL, niti iz Prve ŽNL u Drugu ŽNL, a iz Druge u Prvu ŽNL ušlo je "Vrbovsko". Prva županijska liga smanjena je tako s jedanaest na deset klubova - to su "Rikard Benčić", "Rab", "Vihor", "Mune", "Rječina", "Omladinac", "Goranin", "Lovran", "Lošinj" i "Vrbovsko".

Plenum lige bit će 10. kolovoza i tada će biti izvučeni natjecateljski brojevi i utvrđen raspored. Prvo od osamnaest kola u planu je za vikend 10.-11. rujna.