Bivši trener "Lošinja" podučava mlade vratare

Polaznici kampa s trenerima, Matković prvi slijeva / foto: B. Purić
Polaznici kampa s trenerima, Matković prvi slijeva / foto: B. Purić
Kamp za nogometne vratare održan je na igralištu na Čikatu u Malom Lošinju, pod vodstvom iskusnog stručnjaka Nikole Matkovića, koji je jedno vrijeme bio trener "Lošinja"...


Osmodnevni program prošla su osamnaestorica dječaka, od čega osmorica sa šireg zadarskog područja, a desetorica s Lošinja, predvođeni Dujom Šalovom koji je već nastupio i za ovdašnje seniore. Šezdesetšestogodišnji Matković afirmaciju je stekao u "Dinari" iz rodnog Knina, s tim da je juniorske godine proveo u splitskom "Hajduku". Nositelj "A" licence UEFA-e, radio je i kao glavni trener i kao trener vratara, u Hrvatskoj i u Islandu, a najjača mu je referenca rad s Danijelom Subašićem, vratarom reprezentacije Hrvatske koja je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Trener "Lošinja" bio je dvije i pol sezone, od 2012. do 2014. godine, a kako sam kaže, na otoku je ostao "dijelom duše". Prije pet godina u Zadru je pokrenuo NK "Zara" s kojim se natječe u dječjim uzrasnim kategorijama. Počeo je to s petoricom dječaka, a prije "koronakrize" došao do 220 djece u klubu, da bi sada taj broj bio 150.

Matković zahvaljuje NK "Lošinju" na uvjetima za održavanje kampa za koji se nada da će se održati i dogodine. Iz Zadra je doveo pomoćnika Tonija Ćurčiju, a sudjeluje i Marijan Pekas iz NK "Lošinj". U šarenilu polaznika ovogodišnjeg kampa, Matković ističe Lea Varzića i Šimuna Budeša, dječake kojima - nastave li marljivo raditi - predviđa lijepa nogometna dostignuća.