Na utakmice će se moći, ali trebat će dati podatke

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Ne promijene li se stvari do početka sezone - a takvu mogućnost ne treba isključiti - na nogometne utakmice amaterskih liga u novoj sezoni publika će moći doći, ali ne u osobito velikom broju.


Tako će nogometaši "Lošinja" imati podršku uživo na utakmicama u Prvoj županijskoj ligi, u kojoj su (ponovo) od ove sezone. U klubu još razmatraju kako će to organizirati, jer upute Hrvatskog nogometnog saveza kažu da je dozvoljeno popunjavanje trećine kapaciteta tribina. Uz igralište na Čikatu jedan je uzdužni niz s plastičnim sjedalicama, a u produžetku natkrivena tribina sa sjedalicama koje su nekada bile u lošinjskom kinu. Kako u praksi dobar dio gledatelja stoji, ostaje za vidjeti kako će to biti regulirano. U svakom slučaju, na ulazu bi svaki gledatelj (kao i svi igrači i službene osobe) trebao biti evidentiran imenom i prezimenom te brojem mobitela, a klubovi će te podatke morati čuvati dvadeset dana nakon utakmice, za slučaj da zatrebaju epidemiolozima.

Ove upute zasad vrijede za sve lige od Treće HNL naniže.

Sezona u Prvoj županijskoj ligi počet će 6. rujna, a u prvom kolu će "Lošinj" igrati kod kuće protiv "Drage". Posljednje, jedanaesto kolo jesenskog dijela je na rasporedu 15. studenog.