Košarkaši nastavljaju prvenstvo, opet nekoliko izostanaka

S treninga Jadrankinih košarkaša / foto: B. Purić
S treninga Jadrankinih košarkaša / foto: B. Purić
Tri dana uoči utakmice kojom nastavljaju natjecanje u A-2 ligi Zapad, sigurno je da će lošinjski košarkaši u Pulu krenuti oslabljeni...

Prema riječima trenera (i igrača) "Jadranke" Gorana Starčevića, u subotu protiv "Istraunija" neće nastupiti Dario Mužić, Mario Budinić, Dejan Jakovljević i Srđan Ivanišević. Razlozi su ozljede i službena putovanja, no to sve ne bi smio biti alibi Lošinjanima, od kojih se očekuju dva boda, kao i u prvom kolu kada je bilo čak 109:48 za "Jadranku". K tome, "Istrauni" ima samo jednu pobjedu u jedanaest igara, te je među tri posljednjeplasirane momčadi.

"Neće biti onako lako kao u prvom kolu, jer smo tada bili kompletni i dobro pripremljeni, ali svejedno očekujem pobjedu", najavio nam je Starčević uoči jednog od posljednjih treninga uoči nastavka prvenstva.

Od čestih izostanaka svojih igrača, Starčević veću opasnost vidi od mogućih radova na izmjeni parketa u dvorani Bočac, o kojima se govori, iako točan datum početka radova još nije obznanjen. To bi košarkašima pomutilo raspored treninga i utakmica. Prema ligaškom rasporedu, 23. siječnja "Jadranka" bi kod kuće trebala igrati protiv "Zameta".

Lošinjani su polusezonu završili na sedmom mjestu od dvanaest momčadi, s pet ostvarenih pobjeda i šest poraza, te koš-razlikom 838:814. Od onih 838 uvjerljivo najviše (229) postigao je Želimir Kovačević, jedan od samo dvojice igrača koji su odradili svih jedanaest utakmica - drugi je trener-igrač Starčević.