Salković, Lovrečić i Blažević prvi u haklu

A. Blažević, B. Salković i D. Lovrečić
A. Blažević, B. Salković i D. Lovrečić
U sportskoj dvorani u Kostreni održan je tradicionalni humanitarni turnir "Božić na hakli". Turnir je bio najbrojniji dosad, sudjelovalo je gotovo 400 mladih košarkaša iz dvadesetak klubova iz regije i šire.

Natjecalo se u "haklu", tri na tri na jedan koš, i to u devet uzrasnih kategorija, od mini-basketa do juniora. Sudjelovalo je čak 118 ekipa.

Košarkaški klub "Cres" je na turniru nastupio s pet momčadi (dvije kadetske, jedna mlađa kadetska i dvije ekipe dječaka) i ostvario zapažene rezultate.

Ekipa dječaka "Cres 1" u sastavu Bruno Salković, Dominik Lovrečić i Antonio Blažević osvojila je prvo mjesto u kategoriji dječaka pobjedivši u finalu zagrebačke "Remete". Utakmica je nakon neriješenog rezultata odlučena izvođenjem slobodnih bacanja, gdje je nepogrešiv bio kapetan momčadi Bruno Salković.

Veliki uspjeh ostvarila je i kadetska momčadi "Cres Fever" u sastavu Darjan Utmar, Matija Pranjić, Romano Solis i Kristijan Blažević, koja je u konkurenciji čak 27 kadetskih ekipa osvojila drugo mjesto, klonuvši tek u finalu protiv ekipe "Glavonja i družina" predvođene kapetanom hrvatske kadetske reprezentacije Antoniom Jordanom, članom KK "Cedevita".

I ostale creske ekipe su se pokazale u sjajnom izdanju, unatoč tome što nisu uspjele osvojiti medalje.

Turnir je imao izrazito humanitarnu notu, budući je kotizacija bila u prehrambenim prozvodima i higijenskim potrepštinama, koje su donirane Socijalnoj samoposluzi.